Nieuwe Pioneer-systemen werken met CarPlay én Android Auto

8 reacties

Pioneer was vorig jaar een van de eerste fabrikanten die inbouwsystemen met onder­steuning voor CarPlay op de markt bracht. De nieuwste systemen van de fabrikant werken niet alleen met CarPlay, maar ook met Android Auto van Google samen.

Het gaat om drie nieuwe NEX-systemen. Het vlaggenschip is de 8100NEX met 7-inch capacitive touchscreen. Daarnaast zijn de 7100NEX met minder nauwkeurig touchscreen en 4100NEX met DVD speler aangekondigd.

De systemen variëren in prijs van 1400 tot 700 dollar. Europese prijzen en beschikbaarheid zijn nog niet bekend, maar zullen weinig afwijken. Pioneer combineert als eerste Android Auto en CarPlay in inbouw­systemen. Nieuwe auto’s worden vaak met ondersteuning voor beide systemen geleverd.

Firmware upgrade CarPlay-radio’s

Naast de nieuwe systemen, heeft Pioneer ook een firmware upgrade voor oudere CarPlay-radio’s uit de NEX-serie beschikbaar gesteld. De firmware met versie 1.0.3 kan via de portal van de fabrikant gedownload worden.

NEX_8100_Angle
De nieuwe Pioneer NEX 8100.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Flag-ship model met DVD-speler?

  Een DVD-speler??? DVD????:)

  Speciaal voor de bezitters van een Lada Niva of zo?

 • Profielfoto
  maessam

  Maar de software erop krijgen is bijna een mission impossible en alle instellingen zijn weer gewist…

  Het is en blijft geen echt Apple apparaat.

 • Profielfoto
  KR1275

  Kennelijk wil Pioneer de slag niet missen door op een verkeerd paard te wedden. Ik ben bang dat de prijs hier belangrijker is dan de al het andere.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En ondanks de vele filmpjes die ik geduldig heb zitten bekijken, snap ik nog steeds nauwelijks waarom ik 700 tot 1400 dollar uit zou willen geven voor CarPlay.

  ‘Simply push the button to activate Siri.’ Joh!:)

  Ik zet dezelfde knoppen standaard op het eerste scherm van mijn iPhone, die dichterbij hangt dan dat scherm van zo’n Pioneer kan hangen. Vervolgens gebruik ik natuurlijk ‘Hé Siri’, en geen knoppen. Dan is het enige verschil ‘schermgrootte’.

  Als je daar 1000 euro voor over hebt; be my guest.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Ben ik dan de enige die steeds een auto koopt met INGEBOUWDE radio? Ik zou in mijn mondeo zelfs niet weten hoe ik die zou moeten inbouwen! Of moet ik dan gelijk mijn ingebouwde gps, airco ed ook maar er uit gooien???

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Dat is het hele geklooi ook. Daarom is die integratie in auto’s ook zo rot.
  Dat loopt bij elke introductie al ruim achter. Het duurt daarom ook wel ‘even’ voor we CarPlay overal terug gaan zien.

  We moeten gewoon weer terug naar vroeger; gat in je dashboard dat je zelf opvult met wat je wilt hebben.

 • Profielfoto
  IsSidha

  En ondanks de vele filmpjes die ik geduldig heb zitten bekijken, snap ik nog steeds nauwelijks waarom ik 700 tot 1400 dollar uit zou willen geven voor CarPlay.

  ‘Simply push the button to activate Siri.’ Joh!:)

  Ik zet dezelfde knoppen standaard op het eerste scherm van mijn iPhone, die dichterbij hangt dan dat scherm van zo’n Pioneer kan hangen. Vervolgens gebruik ik natuurlijk ‘Hé Siri’, en geen knoppen. Dan is het enige verschil ‘schermgrootte’.

  Als je daar 1000 euro voor over hebt; be my guest.

  daarom heb ik voor 6 euri bij de Action een tablet houder voor in de auto gekocht.. hangt me ipad mini heel erg mooi in hoor
  :x

 • Profielfoto
  IsSidha

  Ben ik dan de enige die steeds een auto koopt met INGEBOUWDE radio? Ik zou in mijn mondeo zelfs niet weten hoe ik die zou moeten inbouwen! Of moet ik dan gelijk mijn ingebouwde gps, airco ed ook maar er uit gooien???

  hahaha.. zie nog maar een auto te vinden ZONDER ingebouwde radio.. en natuurlijk zijn die krengen ook nog eens allang niet meer in standaard maat uitgevoerd.. tja, je zou er maar toch wat anders in willen hebben
  :x