Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 30 maart 2015
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 6c krijgt 5s-ingewanden’

Voor wie maar niet kan wennen aan de steeds groter wordende iPhone-modellen is er goed nieuws, al doet het zich vooralsnog alleen voor in het geruchtencircuit; Apple werkt aan een opvolger van de 4-inch iPhone 5c.

Op Future Supplier zijn foto’s verschenen waarop een gekleurde plastic achterkant te zien is die in eerste instantie voor de iPhone 5c lijkt te zijn. Wie beter kijkt ziet echter in de details dat dit model elementen moet huisvesten die tot nu toe alleen in de iPhone 5s te vinden waren.

Het meest opvallend is de uitsparing voor de LED-flits. In de 5c zit een rond wit-schijnend lampje, maar op de foto’s is een langwerpige uitsparing te zien, wat doet vermoeden dat de pilvormige  twee-kleurenflits van de iPhone 5s terug te vinden is in het nieuwe model.

Verder valt aan de onderkant van de plastic behuizing op dat er twee rijen gaatjes te zien zijn voor de luidspreker en microfoon, net als bij de 5s, terwijl de 5c maar één rijtje heeft.

Daarmee lijkt Apple de kleurige c-iPhone nog niet afgedankt te hebben en kunnen we rond de lancering van de iPhone 6/6 Plus-opvolgers ook een nieuw 4-inch model verwachten, zoals eerdere geruchten al voorspelden.

Het blijft wel spannend hoeveel van de iPhone 5s teruggevonden kan worden in de nieuwe c. Touch ID lijkt met Apple’s focus op privacy een vanzelfsprekendheid, net als NFC om nog meer potentiële Apple Pay-klanten te creëren. De vraag is echter of de A7-processor uit de iPhone 5s gebruikt zal worden, of dat Apple toch voor de snellere A8 uit de huidige 6-serie kiest, zoals de laatste geruchten suggereren. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6c krijgt 5s-ingewanden’
Sluiten