Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 maart 2015

Nieuwe details Apple/Beats-muziekdienst

Het lijstje met te verwachten onthullingen tijdens het Apple-evenement van 9 maart wordt langzaam kleiner. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 9to5Mac zien we aanstaande maandag geen vernieuwde muziekdienst van Apple en Beats.

De onthulling van de nieuwe muziekdienst die gebaseerd is op technologie van Beats Music vindt naar verluidt tijdens WWDC 2015 plaats. De prijs wordt $7,99/€7,99 per maand. Dat is iets goedkoper dan Spotify of Deezer, deze diensten kosten ongeveer 10 euro per maand.

Aanvankelijk zou de nieuwe muziekdienst al begin dit jaar gelanceerd worden, maar door moeilijkheden bij het samenvoegen van teams van Apple en Beats zou vertraging zijn ontstaan. Het is voor het eerst dat Apple een Android-versie van een dienst gaat uitbrengen. Vacatures voor Android-ontwikkelaars wijzen erop dat de ontwikkeling nog in volle gang is.

Volgens eerdere geruchten wordt de nieuwe muziekdienst een combinatie van iTunes en Beats Music. De muziekbibliotheek in iTunes blijft behouden, maar kan worden aangevuld met streaming-muziek. De sterke muziekcuratie van playlists in Beats Music blijft onderdeel van de nieuwe muziekdienst. Of de naam iTunes behouden blijft is nog onbekend. Apple Music misschien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe details Apple/Beats-muziekdienst
Sluiten