Nieuwe details Apple/Beats-muziekdienst

7 reacties

Het lijstje met te verwachten onthullingen tijdens het Apple-evenement van 9 maart wordt langzaam kleiner. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde 9to5Mac zien we aanstaande maandag geen vernieuwde muziekdienst van Apple en Beats.

De onthulling van de nieuwe muziekdienst die gebaseerd is op technologie van Beats Music vindt naar verluidt tijdens WWDC 2015 plaats. De prijs wordt $7,99/€7,99 per maand. Dat is iets goedkoper dan Spotify of Deezer, deze diensten kosten ongeveer 10 euro per maand.

Aanvankelijk zou de nieuwe muziekdienst al begin dit jaar gelanceerd worden, maar door moeilijkheden bij het samenvoegen van teams van Apple en Beats zou vertraging zijn ontstaan. Het is voor het eerst dat Apple een Android-versie van een dienst gaat uitbrengen. Vacatures voor Android-ontwikkelaars wijzen erop dat de ontwikkeling nog in volle gang is.
beats-music-640
Volgens eerdere geruchten wordt de nieuwe muziekdienst een combinatie van iTunes en Beats Music. De muziekbibliotheek in iTunes blijft behouden, maar kan worden aangevuld met streaming-muziek. De sterke muziekcuratie van playlists in Beats Music blijft onderdeel van de nieuwe muziekdienst. Of de naam iTunes behouden blijft is nog onbekend. Apple Music misschien?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Usain

  Ik hoop dat het los staat van iTunes. iTunes is echt een gigantisch lompe app, maar ik vrees dat er weer een feature bij komt…

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Ik hoop op: Apple Music. Volledig from the ground up. Alle iTunes-meuk weg.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Laten we inderdaad hopen dat het niet in iTunes terecht komt. iTunes is achterliggend best prima, maar de UI is gewoon extreem slecht. Knoppen doen niet wat je ervan verwacht, staan op onlogische plekken en sommige super Mac-achtige principes (zoals drag and drop) werken niet goed in iTunes. Als je bijvoorbeeld de albumcover uit het “now playing display” trekt plopt iTunes bijvoorbeeld een JPG’je op je bureaublad. WTF, Apple?!

 • Profielfoto
  IsSidha

  Als je bijvoorbeeld de albumcover uit het “now playing display” trekt plopt iTunes bijvoorbeeld een JPG’je op je bureaublad. WTF, Apple?!

  Wat verwacht je dan dat er gebeurt???

  Lijkt me toch wel duidelijk dat als je een afbeelding ergens uitsleept dat de afbeelding daar naar toe gaat waar je hem heen sleept…

  Overigens wil ik die Beats nonsens ook niet in mijn iTunes zien, maak er maar een aparte app van zodat ik die weg kan mieteren

 • Profielfoto
  Nicolinden

  Als ze maar wel door sonos ondersteund worden anders zal ik nooit overstappen

 • Profielfoto
  SvS

  Waarom bij voorbaat zo negatief over Beats, IsSidha? We weten nog helemaal niets over hoe het werkt en misschien is het wel heel goed in elkaar gezet?

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Hopelijk in Nederland beschikbaar……