‘Apple TV-dienst met 25 kanalen op komst’

7 reacties

Het lijkt erop dat 2015 het jaar wordt waarin Apple zijn grootse plannen met TV eindelijk werkelijkheid gaat maken. Volgens The Wall Street Journal gaat Apple tijdens WWDC 2015 in juni een nieuwe TV-dienst met eigen verzameling content aankondigen.

Er zouden 25 kanalen beschikbaar zijn die op Apple-apparaten bekeken kunnen worden. De dienst moet zo’n 30 dollar per maand gaan kosten, dat is voordeliger dan een Amerikaans kabelabonnement. Grote en kleine zenders als CBS, FOX, ABC en ESPN zouden aan boord zijn.

Het enige televisienetwerk dat naar verluidt niet met Apple samen wil werken is NBC. Eigenaar Comcast is tevens een grote kabelmaatschappij en zou het niet zien zitten om met een nieuwe Web TV-dienst samen te werken.

Er gingen al eerder geruchten over een nieuwe Apple TV-dienst die intern bij Apple getest wordt. Ook nieuwe Apple TV-hardware met eigen App Store zou zo goed als af zijn en wachten op een deal met makers van content. Waarschijnlijk wordt de nieuwe TV-dienst alleen in de Verenigde Staten beschikbaar gesteld en volgt Europa later.
appletv-hbo

Tijdens het Spring Forward-evenement in maart bracht Apple sinds lange tijd weer nieuws over de Apple TV. De prijs werd verlaagd van € 99 naar € 79 en er werd een exclusieve deal met HBO aangekondigd. Streamingdienst HBO NOW komt exclusief naar de Apple TV. Wellicht was dat slechts een opwarmertje voor wat komen gaat.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Grappig, maar liever een Smart Televisie van Apple. $30 is voor Nederland een veel te hoge prijs. Hier heb je voor €20 meer dan 100 kanalen, soms wel een paar honderd. Voor €30 heb ik een extra uitgebreid entertainment pakket per satelliet van CanalDigitaal, inclusief schotel, aanleg en decoder.

 • Profielfoto
  donut

  Eindelijk een goede serie op mijn Applewatch!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Die TV-dienst gaat de eerste 5 jaar toch nog niet in Nederland komen (if ever).

  Maar een nieuwe Apple TV (4K graag) zou welkom zijn.

 • Profielfoto
  Zakske

  $30 is voor Nederland een veel te hoge prijs. Hier heb je voor €20 meer dan 100 kanalen, soms wel een paar honderd.

  Dit product is ook niet bedoeld voor de Europese markt, kabeltelevisie is hier spotgoedkoop. In de Verenigde Staten betaal je vaak meer dan $200 per maand voor een pakket inclusief betaalzenders.

 • Profielfoto
  bassbug

  Apple gaat echt geen TV maken. Daarmee is geen duppie mee te verdienen.

 • Profielfoto
  Roko

  Dit geeft gelijk de manco aan waarom aTV in Europa maar niet van de grond wil komen; er is amper content en niemand zit te wachten op het zoveelste herhaal-, of uitzending gemist kanaal van wat voor zender dan ook. Bij mij is het een veredelde streamingbox geworden om mijn eigen content op mijn domme-TV te bekijken en dat is ook de enige reden waarom ik hem Überhaupt nog heb.

 • Profielfoto
  IsSidha

  begin eerst maar eens met het aanbieden van tv series in itunes.. en dan wel via de NL itunes.. misschien dat ik dan nog eens ga overwegen om niet meer te downloaden..

  waarom  een TV zou moeten maken is mij altijd al een raadsel geweest, die dingen krijg je tegenwoordig al gratis bij een pak melk en is dus ook geen droog brood aan te verdienen.. ik heb een hele slimme TV, maar daar heb ik de netwerk kabel uitgehaald want van die interface wordt je pas echt gestoord.. heel blij met me TV zoals die nu is.. mag wel nieuwe hardware in en apps en wel grappig voor een paar games

  ik vind de prijs van 30 euro wel heel erg hoog, dat gaat ze hier zeker niet lukken maar je krijgt dan sowieso een heel ander zenderpakket. oftewel, dit zal de komende jaren nog lang niet in NL zijn.