Meer bedieningsgemak in vernieuwde Sonos-app

5 reacties

Fabrikant van multiroom-luidsprekers Sonos heeft een update voor zijn Controller-app vrijgegeven. In versie 5.3 is de navigatie aangepakt zodat sneller tussen verschillende schermen geschakeld kan worden. Ook is er verbeterde iPad-ondersteuning.

Een tik bovenin het scherm opent het kamers-menu. Zo is het makkelijker om speakers te groeperen en muziek door het hele huis te sturen. Op de iPad zijn nu aparte schermen voor muziek die speelt en het ontdekken van muziek.
sonos-5.3-app
Sonso krijgt in versie van 5.3 ook ondersteuning voor swipen. Het menu kan door een swipe vanaf de zijkant geopend worden en een swipe omlaag je altijd weer terug naar het afspeel-scherm. In dat afspeel-scherm is de voortgangsbalk waarmee je door muziek kunt spoelen ook weer terug. Nog een oude bekende: party-modus, waarmee overal in huis hetzelfde liedje gespeeld wordt, maakt zijn rentree.

Ondersteuning voor Spotify-radiozenders is niet in de vernieuwde app opgenomen. Sonos-gebruikers vragen al een tijdje naar deze mogelijkheid, maar dat is nog even afwachten.
sonos_app_ipad

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Fingerlicking

  Leuke update, niet schokkends. Nu nog goede spotify integratie, dat je normaal op playlists kunt zoeken en afspelen, nu is het nog te omslachtig.

 • Profielfoto
  vizjuul

  Een iOS 8 widget is een must! Snap niet dat dat er nog niet is.. Veel te omslachtig om steeds vanaf de lockscreen eerst de app te moeten openen om je Sonos te kunnen bedienen.

 • Profielfoto
  freewel

  Slechte update! Op de iphone 6 is nu alles nu vrij ver uitelkaar. En nog steeds geen spotify radio integratie

 • Profielfoto
  langbeest

  Mooie update, zeer goed bruikbaar op de Iphone 6

 • Profielfoto
  jpvdw

  Voor wat betreft het bediengemak en makkelijk switchen tussen verschillende groepen/ruimtes (ja, ik ben zo’n verwend nest met Sonos in meerdere ruimtes) een prima update.

  Voor wat functionaliteit en integratie van de verschillende services (idd Spotify) nog niets nieuws onder de zon en dus geen vooruitgang.