Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 maart 2015

Marc Newson, stille kracht achter tijdloze Apple Watch bandjes

De Apple Watch onderscheidt zich van andere smartwatches door onder andere een grote collectie beschikbare horlogebandjes. Vergis je niet, de stijlvolle ontwerpen komen niet allemaal uit de koker van Apple’s sterontwerper Jonathan -Jony- Ive

Een aantal van de bandjes zijn gebaseerd op ontwerpen van de Australische designer Marc Newson. Hij is sinds vorig jaar in dienst bij Apple en goed bevriend met Jony Ive. Een aantal bandjes voor de Apple Watch lijken erg op vorige ontwerpen van Newson.

De Australische designer heeft een verleden met horloges. Van 1994 tot 2012 werden zijn ontwerpen gebruikt in horloges van Ikepod. Dat bedrijf ging failliet, maar herleeft in de Apple Watch. Links de Ikepod Solaris en rechts de Milanese Loop van de Apple Watch.

Ook het sportbandje van de Apple Watch is gebaseerd op een ontwerp van Newson. Links de Ikepod Hemipode en rechts de Apple Watch Sport. Het sluitmechanisme is vrijwel identiek en eenmaal om de pols zijn de bandjes niet van elkaar te onderscheden.

Het schakelbandje van de Apple Watch lijkt een algemeen ontwerp, maar de sluiting werkt waarschijnlijk op dezelfde manier als het stalen bandje van de Ikepod Megapode.

De ontwerpen zijn door Newson zelf gemaakt en waarschijnlijk door Jony Ive goedgekeurd voor aanpassing en hergebruik. Een aantal ontwerpen kwamen bijna tien jaar geleden uit de pen van de Australische ontwerper. De Apple Watch mag dan high tech zijn, de bandjes zijn nu al tijdloos.

Reageer op artikel:
Marc Newson, stille kracht achter tijdloze Apple Watch bandjes
Sluiten