Launcher-widget keert terug in App Store

3 reacties

Na de release van iOS 8 gooide de Launcher-app met widget hoge ogen. De app laat je snelkoppelingen naar acties in het berichten­centrum zetten. Na korte tijd werd de app door Apple verbannen omdat een homescreen nabootsen niet de bedoeling van widgets was.

Na 6 maanden afwezigheid is Launcher terug in de App Store. Volgens de ontwikkelaar heeft Apple de regels voor widgets in het notificatiecentrum versoepeld. De app is weer met al zijn functionaliteit te downloaden.

Een beperkte versie van Launcher werd eerder deze maand weer door Apple toegelaten. Deze kon alleen snelkoppelingen voor bellen, mailen, iMessage en FaceTime in het notificatiecentrum zetten. Toen de ontwikkelaar bij Apple vroeg waarom deze versie wel goedgekeurd werd, kreeg hij het bericht dat de app door een versoepeling van de regels weer toegestaan was.
launcher-screens
Apple was kort na de release van iOS 8 erg streng bij het beoordelen van widgets. Deze zouden alleen zijn gemaakt om informatie te weergeven en niet voor uitgebreide interactie. Zo werd een calculator-widget verboden en was een notities-app met widget ook niet langer welkom omdat deze te veel knoppen zou bevatten. Inmiddels zijn deze beslissingen ook herzien.

 • Launcher is een gratis download in de App Store
  (pro-versie als in-app aankoop van € 3,99)

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  MajorApple

  Kan iemand mij vertellen wat het nut van deze widget is en waarom iedereen er zo krankzinnig van wordt als ie uit de App Store is gehaald? Dit is toch gewoon hetzelfde als je homescreen waar al je apps op staan? Dit is alleen maar een handeling meer die je moet doen..

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Het zijn wel meerdere handelingen. Bijvoorbeeld je echtgenoot een berichtje sturen:

  Homescreen > Berichten > Nieuw bericht > Naam echtgenoot opzoeken

  Met deze app: Notificatiecentrum naar beneden trekken en tikken op “SMS Echtgenoot”.

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Kan ik hiermee ook een vpn verbinding activeren met een druk op de knop?