Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 10 maart 2015

LaCie onthult eerste USB-C harddisk

Door de komst van de radicaal nieuwe 12-inch Retina MacBook, krijgt de nieuwe USB 3.1-C connector een flinke boost. Het is de eerste consumentenlaptop die de nieuwe, snelle USB-aansluiting bevat. Sterker nog, de nieuwe MacBook bevat alleen maar USB-C.

Accessoiremaker LaCie heeft alvast een USB-harddisk voor bij de nieuwe MacBook aangekondigd. De Porsche Design Mobile Drive kan direct op USB 3.1-C aangesloten worden. De harddisk komt volgend kwartaal op de markt met 500GB, 1TB of 2TB opslagcapaciteit.

De fabrikant meldt dat de harddisk speciaal gemaakt is om bij de looks van de nieuwe 12-inch MacBook te passen. De behuizing is gemaakt van 3 millimeter dik aluminium. Standaard wordt een USB 3.1-C kabel meegeleverd.

De externe harddisk kan ook op gewone USB 2.0 of 3.0 aansluitingen gebruikt worden. Een USB C-naar-USB kabel wordt ook meegeleverd.

De maximale snelheid van USB 3.1-C is 1250MB/s. De harddisk van LaCie maakt nog geen maximaal gebruik van deze snelheid en werkt op 100MB/s. Dit is waarschijnlijk een mechanische beperking van de harddisk, want USB 3.0 heeft een maximale doorvoersnelheid van 600MB/s. De prijs is nog niet bekend. Vergelijkbare harddisks met USB 3.0 kosten tussen de 60 en 120 euro.

Al die capaciteit niet nodig? Dan heeft SanDisk een USB-C USB Stick.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LaCie onthult eerste USB-C harddisk
Sluiten