Koppeling iOS en Android Wear weer stap verder

6 reacties

Vorige maand slaagde ontwikkelaar Mohammad Abu-Garbeyyeh erin zijn Android Wear-horloge notificaties van een iPhone te laten weergeven. Dat is een bijzondere ontwikkeling, want in principe zijn de twee besturingssystemen niet compatibel.

Diezelfde ontwikkelaar is nu een stap verder en kan gesprekken op zijn Android Wear-horloge aannemen. Ook werkt het reageren op notificaties die op de iPhone binnenkomen. In een video is de werking te zien.

Net als bij het weergeven van notificaties is een jailbreak niet nodig. Volgens de ontwikkelaar werkt het geheel met de ANCS-service die op iedere iPhone met iOS 8 draait. In de video is een Facetime-gesprek te zien, het is niet bekend of telefoongesprekken over het GSM-netwerk ook werken.

Zelf proberen

In een Tweet zegt Abu-Garbeyyeh voorlopig geen plannen te hebben de benodigde Android Wear-app vrij te geven omdat deze nog te instabiel is. Een andere ontwikkelaar is ook aan de slag gegaan met het idee en heeft zijn app publiek beschikbaar gemaakt. De broncode en installatieinstructies zijn op GitHub te vinden.

Google zou ook van plan zijn Android Wear en iOS officieel te laten samenwerken. Mogelijk wordt dit tijdens Google IO op 28 mei aangekondigd.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  illuminati

  Goed bezig!

 • Profielfoto
  Kees123

  Ik ben een absolute iOS liefhebber, maar voor het eerst spreek de interface, het design van de horloges en technologie achter Android Wear mij meer aan. Daar waar iOS 7/8 veel transparantie en lichte kleuren gebruikt is de interface van de Apple Watch vooral donker en zwart. Dit lijkt meer op een gedateerde Samsung Touchwizz interface. Android Wear heeft veel kleuren, transparantie en witte vlakken. Dit ziet er vele malen aantrekkelijker uit in mijn ogen.

  Bovendien is Android Wear al bijna een jaar beschikbaar voor de consument en kunnen we binnenkort bijvoorbeeld een tweede generatie van de Moto 360 verwachten. Daar zullen weer aanzienlijk stappen worden gemaakt in design, batterijduur, snelheid, functies en afleesbaarheid van het scherm. Al met al juich ik het dus enorm toe als Android Wear met zijn volledige functionaliteiten gekoppeld kan worden aan een iOS-apparaat. Voor de prijs in vergelijking met de Apple Watch zou je het al niet hoeven laten..

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Elke Android Wear watch die significant goedkoper is dan een Apple Watch, werkt ook zo.

  Niet dus. Alles wat er op papier heel aardig uit ziet, valt tot nu toe in de praktijk meer dan tegen.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Sorry hoor KarelWillem, maar dat slaat echt weer helemaal nergens op. Ik heb sinds anderhalve maand ongeveer een Moto 360. Hij is nooit laggy en gaat een hele dag mee met zo’n 10-15% over rond 11 uur ’s avonds. En dat is met redelijk intensief gebruik. De apps werken ook allemaal prima, en notificaties komen altijd op tijd door. Daarnaast is Google Now echt verdomd handig om altijd te kunnen raadplegen.

  Zelfs goedkopere Android Wear smartwatches doen het redelijk goed. De LG G Watch krijgt van 72% van de klanten op Amazon 4 sterren of meer. Nu heeft dat ding niet zo’n mooie metalen behuizing, maar voor €160 is het al heel wat dat hij schijnbaar zo goed werkt. We zullen zien hoe de Apple Watch het doet de komende tijd.

 • Profielfoto
  serum

  Voor android geldt; succes van deze horloges is afhankelijk van een goede aansluiting met google now. Voor mij een reden om nog niet over te gaan. Die moto 360 is 1 van de mooisten op dit moment.

  Google now werkt allesbehalve goed in het nederlands. daardoor missen de smartwatches van android nog een enorm stuk aansluiting voor de Nederlandse consument.

  heb er een maand geleden mee gespeeld en vond het hierom waardeloos.

  https://www.youtube.com/watch?v=2vT0AWDq3DE

  Dit kan de engelse variant van google Now. Pure android ondersteund voor de nl markt nog geen ‘ok google’ startcommando. (tenminste, op mijn one+)

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Elke Android Wear watch die significant goedkoper is dan een Apple Watch, werkt ook zo.

  Niet dus. Alles wat er op papier heel aardig uit ziet, valt tot nu toe in de praktijk meer dan tegen.

  Zucht, wat een onzin. Android Wear werkt gewoon prima.