Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 maart 2015
Leestijd: 1 minuut

Kijkje in Apple’s geheime fitness-lab

Met de verkoopstart van de Apple Watch om de hoek, doet Apple er alles aan om de hype aan te wakkeren. Journalisten krijgen een exclusief kijkje achter de schermen. ABC News kreeg een rondleiding door Apple’s nieuwe health & fitness-lab.

Tijdens de rondleiding zien we Apple-medewerkers op loopbanden en andere fitness-apparaten terwijl ze een Apple Watch dragen. Ook zijn diverse klimaatkamers gemaakt om de invloed van weersomstandigheden op de nauwkeurigheid van de Apple Watch te meten.

https://www.youtube.com/watch?v=jD9Hp3N7cuU

Het Fitness-lab staat onder leiding van Jay Blahnik, hij verliet Nike in 2013 om zich bij Apple op gezondheid en fitness te gaan richten. De testpersonen zijn vrijwilligers die vaak niet wisten wat voor fitness-apparaat ze precies zouden testen. De Apple Watch werd in een onherkenbare case verpakt.

Medewerkers wisten voor de aankondiging al dat ze iets moesten testen, maar niet dat het de Apple Watch was.

Fitness en gezondheid zijn belangrijke peilers van de Apple Watch. Het horloge bevat een hartslagmeter en uitgebreide fitness-app die je stappen, activiteit en zelfs of je niet te lang zit bijhoudt. Deze informatie is ook op je iPhone beschikbaar, de bijbehorende fitness-app voor iOS 8.2 is al in een aantal screenshots te zien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kijkje in Apple’s geheime fitness-lab
Sluiten