Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 20 maart 2015

iRig 2 geeft je iOS-apparaat een flexibele audio in- en uitgang

Wie iets met audio, muziek of broadcasting doet en een iPhone of iPad heeft, kent de iRig-accesoires ongetwijfeld. Een grote collectie adaptertjes en apparaten laat je allerlei apparaten en instrumenten aansluiten op je iPhone. Van microfoon tot gitaar.

De nieuwste telg in de iRig-familie is de iRig 2, een flexibele audio-adapter die naast een ingang voor instrumenten of andere apparaten ook een uitgang heeft om bijvoorbeeld een versterker aan te koppelen.

De iRig 2 wordt aangeprezen aan gitaristen, maar door een ingebouwde gain-regelaar kunnen ook andere apparaten aan de 1/4 inch-ingang gekoppeld worden zonder te oversturen. De hoofdtelefoon-aansluiting is gebleven, maar daarnaast is nu ook een 1/4 inch uitgang aanwezig.

Die audio-uitgang laat je de iRig ook aan een versterker of mengpaneel koppelen. Met de bijgeleverde apps kan een iPhone op het podium als effect voor je gitaar of compressor en echo voor andere instrumenten dienen. De adapter is ook compatibel met Apple’s eigen Garageband.

iRig 2 is heeft een adviesprijs van 40 dollar. De meeste Nederlandse retailers hanteren een prijs van ongeveer 35 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iRig 2 geeft je iOS-apparaat een flexibele audio in- en uitgang
Sluiten