iRig 2 geeft je iOS-apparaat een flexibele audio in- en uitgang

5 reacties

Wie iets met audio, muziek of broadcasting doet en een iPhone of iPad heeft, kent de iRig-accesoires ongetwijfeld. Een grote collectie adaptertjes en apparaten laat je allerlei apparaten en instrumenten aansluiten op je iPhone. Van microfoon tot gitaar.

De nieuwste telg in de iRig-familie is de iRig 2, een flexibele audio-adapter die naast een ingang voor instrumenten of andere apparaten ook een uitgang heeft om bijvoorbeeld een versterker aan te koppelen.

De iRig 2 wordt aangeprezen aan gitaristen, maar door een ingebouwde gain-regelaar kunnen ook andere apparaten aan de 1/4 inch-ingang gekoppeld worden zonder te oversturen. De hoofdtelefoon-aansluiting is gebleven, maar daarnaast is nu ook een 1/4 inch uitgang aanwezig.
iRig-21
Die audio-uitgang laat je de iRig ook aan een versterker of mengpaneel koppelen. Met de bijgeleverde apps kan een iPhone op het podium als effect voor je gitaar of compressor en echo voor andere instrumenten dienen. De adapter is ook compatibel met Apple’s eigen Garageband.

iRig 2 is heeft een adviesprijs van 40 dollar. De meeste Nederlandse retailers hanteren een prijs van ongeveer 35 euro.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Buzz

  Ik had de iRig 1 ooit gekocht, maar het was een stuk goedkope troep. Krakerige audio en binnen een paar weken stuk. Ik zou deze nieuwe versie ook aan niemand aanraden. Audio-in van hoge kwaliteit gaat niet via de hoofdtelefoon/microfoon poort maar via de Lightning/USB poort. De Jam van Apogee Digital is een stuk duurder en ziet er op foto’s misschien vrijwel hetzelfde uit, maar het is echt een wereld van verschil in zowel audiokwaliteit als kwaliteit van de behuizing.

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Als tegenwicht op bovenstaande reactie:
  Ik heb een tijdje geleden de iRig Mic gekocht. Dit is een vergelijkbaar apparaat, maar dan bedoeld om een microfoon mee op je iPhone aan te sluiten.
  Ik gebruik het voor interviews, waarbij ik, in verband met slechte geluidskwaliteit, niet de ingebouwde microfoon van mijn iPhone of camera kan gebruiken.
  Gezegd moet worden, dat het apparaatje wat goedkoop aanvoelt dat wel, maar overigens is het erg betrouwbaar, en de geluidskwaliteit is zeer goed.
  De grap van deze dingen is, dat je voor een habbekrats een zeer draagbaar en toepasbaar apparaatje hebt. En ja, er bestaan duurdere, maar niet noodzakelijkerwijs betere of compactere apparaten.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik vind de ingebouwde microfoon niet slecht, ik neem wel eens gesprekken op en dat gaat prima, maar het kan vast beter met een mic die minder gevoelig is voor omgevingsgeluid?

  Wat betreft het aansluiten van een elektrische gitaar: Dat stoort al gauw een beetje omdat de pick-ups zo gevoelig zijn en anders de voorversterker wel. De kabel tussen gitaar en versterker werkt al gauw als antenne voor storing. Ik kocht daarom een keer een jack-naar-USB plug / apparaatje, in de hoop dit antenne-effect te vermijden. Als het signaal al digitaal is voor het getransporteerd wordt, kan het immers bijna niet meer verstoord worden. Het heette zoiets als iGuitar of iPlug maar ik kan het online niet meer vinden. Het was niet eens zo heel goedkoop, € 40 of zo.

  Hoe dan ook, het stoorde veel erger dan wanneer ik de gitaar bedraad aangesloten had. De verkoper nam het ook zonder protest terug trouwens. Dus ik hoop dat deze beter is, maar ik zou even vooraf checken met de verkopende partij wat de retour-voorwaarden zijn.

 • Profielfoto
  Hans van Baren

  Ik krijg ‘m niet eens geinstalleerd.
  Bax.nl weet het ook niet.
  Via IK Support krijg ik antwoord in het Spaans nota bene!
  Dus gaat het ding terug naar Bax.
  Waardeloos product en waardeloze service.

 • Profielfoto
  App69

  Gebruik nog steeds de eerste versie en nog geen enkel probleem tegengekomen zoals hierboven vermeld.
  @ Hans, Niet geinstalleerd krijgen? Raar want er valt niks te installeren, plug and play. Dus denk dat het probleem eerder bij jou ligt.