Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 maart 2015

iPhone-fotografie wereldwijd op billboards

In de nieuwe campagne ‘Shot on iPhone 6‘ laat Apple een groot aantal mooie foto’s die met de iPhone 6 gemaakt zijn zien. Eerst alleen online, maar nu ook op billboards over de hele wereld. De grote foto’s zijn onder andere gespot in Frankrijk en de VS.

De Online Gallerij bevat 77 foto’s uit 24 verschillende landen. Tot nu toe zijn 26 billboards in 15 verschillende landen gespot. Zelfs in Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn de foto’s op groot formaat te zien. In Nederland zijn helaas geen Apple-billboards geplaatst.

Op onderstaande foto’s zijn billboards in Toronto, Dubai en Los Angeles te zien. Apple zou de foto’s ook in kranten en magazines gaan plaatsen.

De nieuwe campagne richt zich op het promoten van de camera van de iPhone 6 (Plus). De foto’s zijn niet in opdracht van Apple gemaakt, het bedrijf heeft ze op websites als Instagram en Photo365 gevonden. In een interview met Buzzfeed verelt een van de fotografen dat een telefoontje van Apple kreeg met de vraag of haar foto in een campagne gebruikt mocht worden.

Een iPhone 6 maakt foto’s met een resolutie van 8 megapixels, oftewel 3456 x 2304 pixels. Dat groot genoeg voor een scherpe print van maximaal 58 bij 39 centimeter. Gelukkig worden billboards nooit van dichtbij bekeken, anders kon je de pixels waarschijnlijk tellen.

Reageer op artikel:
iPhone-fotografie wereldwijd op billboards
Sluiten