iPhone-fotografie wereldwijd op billboards

9 reacties

In de nieuwe campagne ‘Shot on iPhone 6‘ laat Apple een groot aantal mooie foto’s die met de iPhone 6 gemaakt zijn zien. Eerst alleen online, maar nu ook op billboards over de hele wereld. De grote foto’s zijn onder andere gespot in Frankrijk en de VS.

De Online Gallerij bevat 77 foto’s uit 24 verschillende landen. Tot nu toe zijn 26 billboards in 15 verschillende landen gespot. Zelfs in Frankrijk, Spanje en Duitsland zijn de foto’s op groot formaat te zien. In Nederland zijn helaas geen Apple-billboards geplaatst.

Op onderstaande foto’s zijn billboards in Toronto, Dubai en Los Angeles te zien. Apple zou de foto’s ook in kranten en magazines gaan plaatsen.
iphone-billboads-combo-1
Shot on iPhone-billboard-16x9
De nieuwe campagne richt zich op het promoten van de camera van de iPhone 6 (Plus). De foto’s zijn niet in opdracht van Apple gemaakt, het bedrijf heeft ze op websites als Instagram en Photo365 gevonden. In een interview met Buzzfeed verelt een van de fotografen dat een telefoontje van Apple kreeg met de vraag of haar foto in een campagne gebruikt mocht worden.

Een iPhone 6 maakt foto’s met een resolutie van 8 megapixels, oftewel 3456 x 2304 pixels. Dat groot genoeg voor een scherpe print van maximaal 58 bij 39 centimeter. Gelukkig worden billboards nooit van dichtbij bekeken, anders kon je de pixels waarschijnlijk tellen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  chrispis

  Dat de resolutie zich daarvoor leent!

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  @Chrispis Dat heeft deels natuurlijk ook te maken met de afstand waarop naar de foto gekeken wordt.

 • Profielfoto
  Afroman

  De foto’s zijn gewoon opgeblazen. Van dichtbij ziet het er niet uit.

 • Profielfoto
  seek

  Triest dat schoonheid in wereld bewerkt door menselijke creativiteit wordt gebruikt voor aanprijzen van een mobiel.

 • Profielfoto
  Bman

  “Mag wat kosten zeg! Besteed dat geld liever eens aan R&D! ”

  Dat is wat ik las op andere websites. Veel mensen vergeten dat Apple relatief weinig aan marketing besteedt en relatief veel aan R&D.
  Zo, dat is eruit.

 • Profielfoto
  poing

  Ik hou het wel bij mijn Lumia 930.

 • Profielfoto
  DennisR24

  Nou er zitten zeker wat pareltjes bij hoor. Iedereen is tegenwoordig fotograaf, fantastisch!:smile:

 • Profielfoto
  NGDM

  Op de billboards staat er wel iets in de trend van Enhanced for bigger format geschreven. Op die van de London Underground toch.

 • Profielfoto
  StarDesign

  #zucht, de resolutie die je nodig heb voor een billboard is lager dan dat je dat nodig heb voor zeg maar een printje voor een magazine. Foto’s gemaakt met een iphone 6 hebben wel rek, maar niet zoveel voor normale print. (150 voor print en 300 minimaal voor pers)

  Daarnaast de foto’s die gemaakt zijn, zijn door echte fotografen gemaakt en niet door huis tuin en keuken gebruikers. Sure als amateur kan je een goede foto maken, zelfs met een iphone. Maar het is nog altijd de fotograaf die de foto maakt met zijn eigen zicht erop en niet het toestel of apparaat.