‘iPhone 6s krijgt Force Touch, roze kleurtje’

Door: Raymon Mens - 17 reacties

De term Force Touch is er een om te onthouden. Het gaat waarschijnlijk een grote rol spelen in toekomstige Apple-producten. De Apple Watch en 12-inch Retina MacBook zijn al uitgerust met de techniek die schermen en touchpads drukgevoelig maakt.

Volgens the Wall Street Journal is Apple van plan de volgende iPhone ook met Force Touch uit te voeren. Door deze techniek kan onderscheid gemaakt worden tussen een tikje en een stevige drukbeweging op het scherm. Daarnaast zou Apple roze als extra kleuroptie overwegen.

Een drukgevoelig scherm biedt nieuwe mogelijkheden voor de bediening van apps en games. Zo zou je bijvoorbeeld sneller kunnen doorspoelen in een video door harder te drukken of realistischer piano op het scherm kunnen spelen. In de Apple Watch worden drukbewegingen gebruikt om actiemenu’s op te roepen en wijzerplaten te wisselen.
Force Touch Apple Watch

Roze, maar niet zó roze

De roze kleur zou nog bij Apple getest worden. Er worden door de bron verder geen details gegeven, maar ons lijkt een knalroze iPhone erg onrealistisch. Een extra keuze tussen geelgoud en roségoud is aannemelijker.

De iPhone 6s wordt in september van dit jaar verwacht en krijgt naar verluidt een verbeterde vingerafdruklezer, DSLR-kwaliteit camera en standaard 2GB werkgeheugen. Het schermformaat blijft 4,7- of 5.5-inch.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Tisak

  roze? Welke doelgroep zou dat zijn?

 • Profielfoto
  Humain

  Ik heb nu een wit/gouwe 5S, een roze 6s zou ik overwegen.

  Waarom, omdat het leuk is, kan, afwijkt, mensen je in een hokje duwen, gespreksonderwerp, statement, en zo nog 10 redenen:)

 • Profielfoto
  Applefan12345

  Roze? Dat krijg je met een homo ceo:lol:

 • Profielfoto
  Bemobster

  Hoop ook op een iPhone 6s mini of anders toch zeker volgend jaar een 7 mini of Apple moet de borders dan kleiner gemaakt hebben want ik vind de 6 echt te groot. Heb nu 6 maanden de 5s. Super toestel.

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Geen “kleine” iPhone? Dan zal ik nog een zesde jaar met mijn 4 moeten doen.

 • Profielfoto
  Melle

  Het begint een duidelijke vraag en roep te worden vast steeds meer mensen voor een kleinere iPhone. Ik sluit me hier volledig bij aan! En begrijp “ons” niet verkeerd. Het scherm moet zo groot mogelijk! Maar in een vormfactor maximaal ergens tussen de 5s en de 6 in. De 6 vind ik al te groot… Scherm van een 6 in de vormfactor van een 5. En dus ook even dik, dan hebben We ineens een batterij die 2 dagen meegaat!

 • Profielfoto
  Humain

  Ik heb ook vorige maand mijn 4 vervangen voor de 5s een 6 wil ik echt niet kwa formaat

 • Profielfoto
  ro_me

  Roze is helemaal niet zo gek. Apple is natuurlijk een homo-georienteerd merk! Andere doelgroep die ze hiermee aanspreken zijn 7 jarige meisjes, maar die krijgen natuurlijk geen dure iPhone van hun ouders.
  Homo’s moeten trouwens wel oppassen met het kopen van een roze iPhone! Potenrammers kunnen deze als indicator gebruiken bij het uitzoeken van een nieuw slachtoffer.
  Persoonlijk vind ik het een mooi gebaar van de Apple CEO aan mede homoseksuelen!

 • Profielfoto
  Afroman

  Volgens mij heeft de roze kleur niks met homo’s te maken dat maken jullie er allemaal van.

 • Profielfoto
  Melle

  @ ro-me: hoe stereotiep kan je denken?

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Rose goud past goed bij de rose goude apple watch, dus die snap ik wel.

  Ik hoop iig ook dat de 6s het nieuwe all-day battery life heeft.

 • Profielfoto
  SvS

  Onzin dat van homo!!
  Koop dan roze hoes als je roze wilt. En als Apple roze wilt uitbrengen, ook goed, dan hebben we vier kleuren om uit te kiezen. Boeien.

  Mijn wenst blijft toch een 6s Mini, zoals galaxy-lijn dat wel heeft. Is een veelgehoord wens.

 • Profielfoto
  Dutch_Muscle

  Dolletjes!! Nu wil ik ‘m zeker weten hebben!:razz:

 • Profielfoto
  baz84

  Jezus wat een vooroordelen weer hier.

 • Profielfoto
  IsSidha

  80% van de vrouwen zouden die dan wel willen hebben..
  maar op deze door mannen overspoelde site.. tja, je kunt zo ver denken als je l** lang is blijkbaar..
  :x

 • Profielfoto
  Afroman

  De instelling van IsSidha mag ik wel.(y)

 • Profielfoto
  Alison

  Roze vind ik wel leuk. Het formaat is wel handig als ik mijn telefoon niet kan vinden in mijn tas. Maar als ik er mee sta te bellen vind ik de telefoon (ik heb een 6plus) wel groot hoor.

  Alison