Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 11 maart 2015

‘iPhone 6s krijgt Force Touch, roze kleurtje’

De term Force Touch is er een om te onthouden. Het gaat waarschijnlijk een grote rol spelen in toekomstige Apple-producten. De Apple Watch en 12-inch Retina MacBook zijn al uitgerust met de techniek die schermen en touchpads drukgevoelig maakt.

Volgens the Wall Street Journal is Apple van plan de volgende iPhone ook met Force Touch uit te voeren. Door deze techniek kan onderscheid gemaakt worden tussen een tikje en een stevige drukbeweging op het scherm. Daarnaast zou Apple roze als extra kleuroptie overwegen.

Een drukgevoelig scherm biedt nieuwe mogelijkheden voor de bediening van apps en games. Zo zou je bijvoorbeeld sneller kunnen doorspoelen in een video door harder te drukken of realistischer piano op het scherm kunnen spelen. In de Apple Watch worden drukbewegingen gebruikt om actiemenu’s op te roepen en wijzerplaten te wisselen.

Roze, maar niet zó roze

De roze kleur zou nog bij Apple getest worden. Er worden door de bron verder geen details gegeven, maar ons lijkt een knalroze iPhone erg onrealistisch. Een extra keuze tussen geelgoud en roségoud is aannemelijker.

De iPhone 6s wordt in september van dit jaar verwacht en krijgt naar verluidt een verbeterde vingerafdruklezer, DSLR-kwaliteit camera en standaard 2GB werkgeheugen. Het schermformaat blijft 4,7- of 5.5-inch.

Reageer op artikel:
‘iPhone 6s krijgt Force Touch, roze kleurtje’
Sluiten