Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 5 maart 2015

‘iPad Pro ligt nog op de tekentafel’

Tijdens het Apple-evenement van aanstaande maandag zien we waarschijnlijk geen iPad Pro met 12-inch scherm. Volgens Bloomberg is de productie uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar. Er zouden problemen zijn met de productie van schermen voor de grote iPad.

Daarnaast zou Apple moeite hebben met het bepalen welke unieke functies de grote, zakelijke iPad krijgt. Volgens the Wall Street Journal overweegt het bedrijf een USB 3.0-poort voor snellere dataoverdracht en het aansluiten van randapparatuur.

Er zouden ook aansluitingen voor een toetsenbord en muis overwogen worden. Dat lijkt ons echter niet waarschijnlijk, deze worden anno 2015 via Bluetooth verbonden. Bij een zakelijk apparaat kan een ‘gewone’ USB-aansluiting handig zijn, maar ook het kleine, snellere USB 3.1-C is een optie.

Volgens de bronnen van het dagblad heeft Apple het definitieve ontwerp voor de iPad Pro nog niet vastgesteld. Er kunnen nog functies toegevoegd en verwijderd worden. Volgens oudere geruchten komt de zakelijke iPad met een optionele stylus en vier speakers.

Render van een iPad Mini, iPad Air en iPad Pro.

Soms lekt Apple vlak voor een Special Event bewust aan gerenommeerde media om de verwachtingen te temperen. Dit lijkt op zo’n gecontroleerd lek.

Reageer op artikel:
‘iPad Pro ligt nog op de tekentafel’
Sluiten