‘iPad Pro ligt nog op de tekentafel’

6 reacties

Tijdens het Apple-evenement van aanstaande maandag zien we waarschijnlijk geen iPad Pro met 12-inch scherm. Volgens Bloomberg is de productie uitgesteld tot de tweede helft van dit jaar. Er zouden problemen zijn met de productie van schermen voor de grote iPad.

Daarnaast zou Apple moeite hebben met het bepalen welke unieke functies de grote, zakelijke iPad krijgt. Volgens the Wall Street Journal overweegt het bedrijf een USB 3.0-poort voor snellere dataoverdracht en het aansluiten van randapparatuur.

Er zouden ook aansluitingen voor een toetsenbord en muis overwogen worden. Dat lijkt ons echter niet waarschijnlijk, deze worden anno 2015 via Bluetooth verbonden. Bij een zakelijk apparaat kan een ‘gewone’ USB-aansluiting handig zijn, maar ook het kleine, snellere USB 3.1-C is een optie.

Volgens de bronnen van het dagblad heeft Apple het definitieve ontwerp voor de iPad Pro nog niet vastgesteld. Er kunnen nog functies toegevoegd en verwijderd worden. Volgens oudere geruchten komt de zakelijke iPad met een optionele stylus en vier speakers.

ipad-plus-03
Render van een iPad Mini, iPad Air en iPad Pro.

Soms lekt Apple vlak voor een Special Event bewust aan gerenommeerde media om de verwachtingen te temperen. Dit lijkt op zo’n gecontroleerd lek.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Jorik

  Ik dacht dat de Air 2 ook stereo speakers heeft?

 • Profielfoto
  sanderman

  @jorikcaljouw: het gaat om een viertal stereospeakers, waardoor je stereo hebt in zowel landscape als portrait mode. De huidige iPad Air 2 heeft ook stereo, maar slechts aan één zijde.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Stereo in het artikel vervangen door ‘vier speakers’ met deze link erbij: http://www.onemorething.nl/2014/11/stereo-en-122-inch-scherm-in-ipad-plus/

  Dan is het wat duidelijker:)

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik mag hopen dat het onderscheid tussen PRO en NORMAAL iets meer zal zijn dan alleen een groter scherm, 4 speakers en een andere USB poort.

  Bij de podcast: “MacBreak weekly” hebben ze het ook gehad over wat een iPad Pro moet inhouden en tegen welk soort apparaat de iPad Pro het dan gaat opnemen. De conclusie is schokkend voor fanboys en heeft het zelfs tot pick of the week gehaald van vast panel lid Alex Lindsay. Hij hoopt dat de iPad Pro iets dergelijks gaat worden. Bekijk zijn (protest) pick of the week hier: klik

  En het apparaat kreeg deze week ook een award voor beste tablet op Global Mobile awards tijdens de Mobile World Congres

  Ik ben benieuwd of Apple daar wat aan gaat doen.;)

 • Profielfoto
  RoyB

  Snap de meerwaarde niet van zo’n nog grotere iPad ..

 • Profielfoto
  knekkie

  @Roybakker1999

  Die meerwaarde zal er maar voor een heel specifieke doelgroep zijn als het een tablet gaat worden gericht op de fotografen voor foto retouche en op de illustratoren en animatoren voor het digitale tekenwerk zonder gebonden te zijn aan vaste locatie.

  Heel veel mensen uit die doelgroep hebben hun heil gevonden in een Surface Pro 3 maar zouden maar wat graag een dergelijk apparaat van hun vertrouwde Apple willen hebben.

  Heeft Apple de gewone gebruiker als doelgroep dan gaat een groter formaat tablet met een stylus (yuch…) en alweer een nieuwe aansluiting om op te laden (USB type C poort) idd voor vraagtekens zorgen.

  Geen ramp. Zo is er straks net als nu met de Mac Books voor elk soort gebruiker een apparaat dat op de wensen aansluit