iOS 8.3 lost grote ergernis in App Store op

13 reacties

Bij het downloaden van een gratis app uit de App Store is het nodig om het wachtwoord van je Apple ID in te voeren. Voor gebruikers van een iPhone zonder Touch ID ongetwijfeld een bekende ergernis. Binnenkort is een wacht­woord niet meer nodig bij gratis apps.

In de beta van iOS 8.3 is een nieuwe optie beschikbaar waarmee je in kunt instellen geen wachtwoord te willen gebruiken voor gratis downloads uit de iTunes Store, iTunes Store en iBook Store. Dit werkt alleen voor iOS-apparaten die geen vingerafdruklezer hebben.
ios83-ww
De optie is te vinden bij Instellingen -> iTunes en App Store -> Wachtwoord­instellingen. Op apparaten met Touch ID kan dit niet uitgeschakeld worden omdat Apple waarschijnlijk van mening is dat het scannen van een vingerafdruk weinig moeite is. Het is ook mogelijk om het wachtwoord bij meerdere aankopen na elkaar uit te schakelen.

Beschikbaarheid iOS 8.3

iOS 8.3 is momenteel als beta beschikbaar voor ontwikkelaars en voor willekeurig geselecteerde gebruikers als semi-publieke beta. De definitieve versie wordt in april verwacht. Dit is verder nieuw in iOS 8.3:

Via: 9to5Mac

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  Op apparaten met Touch ID kan dit niet uitgeschakeld worden omdat Apple waarschijnlijk van mening is dat het scannen van een vingerafdruk weinig moeite is.

  .
  Op apparaten zonder Touch ID ook niet. Althans bij mij is de optie wel aanwezig, maar net als hierboven niet selecteerbaar.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Hmm… klein bugje in 8.3 beta 3?

  Een van de twee opties bovenaan geeft het knopje ‘vrij’.
  Alleen wil de verbinding met de iTunes Store (die gewoon open staat of gaat) niet lukken.

  En als het dan na 36 keer proberen opeens per ongeluk wél lukt, schakelt hij vanzelf weer terug naar de vorige instelling.

 • Profielfoto
  queenfan

  Ik vind het geen ergernis, anders is de iPad snel vol met apps van zoonlief.

 • Profielfoto
  Shyos

  Kan OMT het nog verder uit zijn verband rukken, “grote ergernis”???
  Jezus wat zijn jullie een stelletje story / telegraafnichten zeg!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Shyos: En anders jij wel…zeg… Met de Story en de Telegraaf heeft de opmerking in het artikel niets te maken. Bovendien heet de schrijver Raymon en niet Jezus. Ik vind het invoeren van je Apple ID wachtwoord of zelfs het gebruiken van je Touch ID ook overbodig en irritant bij het downloaden van een gratis app. Het zou het handigst zijn als iedereen in de instellingen zelf kan kiezen of hij het wel of niet wil gebruiken.

 • Profielfoto
  Xcode

  @Shyos Het is wel degelijk een grote ergernis.

  Trouwens, het wordt ook tijd dat de iOS App Store iTunes verlaat op de Mac, toevoegen aan de Mac App Store is daarvoor een logische stap.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @Xcode: wat zou het voordeel daarvan zijn? Ik schaf nooit een app aan via mijn Mac, altijd alleen via mijn iPhone/iPad.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Het voordeel zou zijn dat de app-stores bij elkaar staan.
  En er zijn legio mensen die iOS-apps aanschaffen op hun Mac.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik irriteer mij hier idd dood aan.
  Ben blij als ik gratis apps en updates gewoon kan downloaden zonder mijn wachtwoord steeds te hoeven intypen. Zeker omdat Apple 1Password geen toegang geeft tot deze apps via een extensie. Ik heb een extreem lang en moeilijk wachtwoord voor mijn Apple ID (zoals het hoort) dus om die steeds te moeten intypen voor een klein gratis appje te downloaden is gewoon een vreselijk gedoe.

 • Profielfoto
  keyboardboy

  Ik vind het persoonlijk vervelend dat de touchID sensor het vrijwel niet doet voor het kopen/downloaden van apps, omdat er altijd een wachtwoord ingevoerd moet worden om touchID te activeren. Aangezien ik niet dagelijks apps download is er een grote kans dat mijn iPhone tussendoor weer uit geweest is (bijv door een lege batterij) en ik dus alsnog een wachtwoord in moet voeren. Hopelijk is dit straks ook aangepast!

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  …dus ook die spelletjes die in andere spelletjes worden aangeboden? Staan die nu na één keer verkeerd klikken l op mijn apparaat?

  Ook leuk voor mailware trouwens dit!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …dus ook die spelletjes die in andere spelletjes worden aangeboden?

  .
  Als ze gratis zijn. Ja.

  Maar het hoeft niet hé! Laat het wachtwoord lekker aan staan als je het niets vind.

 • Profielfoto
  Frank73

  Shmoo:
  en ik dus alsnog een wachtwoord in moet voeren.

  Je irritatie begrijp ik, maar stel dat je iPhone in verkeerde handen valt … dan ben je er weer erg blij mee.