Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 maart 2015

Instagram brengt app voor fotocollages uit

Je hebt ze vast wel eens in je Instagram, Twitter of Facebook feed gezien, kleine foto­collages van drie of meer foto’s. Instagram heeft Layout uitgebracht, een app waarmee je snel collages kunt maken en posten. De app is voorlopig exclusief voor iOS beschikbaar.

Er zijn al andere apps die een collage kunnen maken, maar Instagram denkt het op eenvoud te winnen. Je hoeft in Layout niet de vorm van een collage te selecteren, maar kunt meteen foto’s in een aantal standaard rasters slepen.

Daarna is het mogelijk om bewerkingen uit te voeren zoals zoomen, spiegelen, draaien, bijsnijden etc. Er is ook een Photo Booth-modus die vier selfies maakt en deze in een collage naar keuze zet.

Met Layout kunnen collages van maximaal 9 foto’s gemaakt worden. Eenmaal af kan een collage in je fotorol opgeslagen worden of via iMessage of een sociaal netwerk gedeeld worden. Standaar is er ondersteuning voor Instagram en Facebook, maar door de deelfuncties van iOS is delen naar ieder sociaal netwerk mogelijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram brengt app voor fotocollages uit
Sluiten