ING-app krijgt ondersteuning voor Touch ID

14 reacties

Bankieren met je vingerafdruk. ING heeft de primeur in Nederland. In navolging van Belgische app, heeft nu ook de Nederlandse ING-app ondersteuning voor inloggen met Touch ID. Een vandaag beschikbaar gestelde update voegt de functionaliteit toe.

Voorlopig is alleen inloggen met Touch ID mogelijk, maar binnenkort is het ook mogelijk om betalingen met je vingerafdruk te bevestigen. Hierdoor worden mobiele pincodes overbodig. Touch ID werkt op de iPhone 5s, iPhone 6 (Plus), iPad Air 2, iPad Mini 3.

Ondersteuning voor Touch ID kan in de app geactiveerd worden onder Instellingen > Vingerafdruk. Bij het inloggen wordt daarna automatisch om een vingerafdruk in plaats van inlogcode gevraagd.
ing-touch-id-screens2
Rabobank laat weten nog geen concrete plannen te hebben voor het integreren van Touch ID. ABN AMRO zegt de ontwikkelingen te volgen, maar kan niet zeggen wanneer de functie in zijn bankieren-app beschikbaar is.

 • ING Bankieren (iOS universeel) is een gratis download in de App Store

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Grogy

  Mooi dat de ING vooruitstrevend is, ik heb de app direct ge-update en touch ID geactiveerd, werkt uitstekend, hier heb je wat aan.
  Straks helemaal verlost van de pincode. Toppie.:lol:

 • Profielfoto
  Kuin

  ING is zwaar goed bezig met hun app!

 • Profielfoto
  Aerea

  Werkt goed, na 20 jaar bij Rabobank net een week bij ING, super mooie app is het!

 • Profielfoto
  BRK

  Je hebt in de Mobiel Bankieren App nooit TAN-codes nodig gehad, dus dat ze overbodig worden is onzin. Overboekingen via de Mijn ING-website vereisen TAN-codes en daar verandert Touch ID in de app niks aan. Dus geen idee waar jullie dat vandaan halen.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @BRK: TAN-code blijkt mobiele pincode te moeten zijn. Artikel aangepast.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Rabobank laat weten nog geen concrete plannen te hebben voor het integreren van Touch ID. ABN AMRO zegt de ontwikkelingen te volgen, maar kan niet zeggen wanneer de functie in zijn bankieren-app beschikbaar is.

  Hoezo slaan Rabo en ABN de plank lekker mis? Vooral alle prachtige mogelijkheden die er tegenwoordig zijn NIET doorvoeren. Banken leven soms echt in de prehistorie

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Belgische ING app had dit al enkele weken. Met Kbc kan je geld afhalen via de app waarbij je een unieke qr code scant .

 • Profielfoto
  plonserd

  Sinds enkele weken zakelijke klant bij ING, was al onder de indruk van hun app. Die van KBC is zeker ook de moeite waard, maar die van Axa (waar ik nog 1 rekening heb lopen) is echt verschrikkelijk..

 • Profielfoto
  zebo

  Dan heb je een 4 s dus daar ga ik dan…

 • Profielfoto
  GrannySmith

  Ik heb ooit eens een project gedaan in het ING datacenter in Rotterdam. Kort daarna al mijn rekeningen daar opgeheven want ING en security mocht je toen niet in 1 zin noemen. Hopelijk is dat nu beter.

  Deed rond die tijd ook een klus bij de Rabo datacenter in Zeist. Die hadden het wel voor elkaar dus daar bankier ik nu zakelijk.

  Dus op een iPhone in plaats van een 5-cijferige code tikken op een toetsenbordje (duurt denk ik niet veel langer dan 1 seconde) je vinger op de home knop houden gedurende 1 seconde is vooruitgang. Yeah; right.

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Dan heb je een 4 s dus daar ga ik dan…

  Hoezo “daar ga ik dan”?
  De App werkt ook nog steeds met een pincode hoor.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  De Rabobank wás ooit de meest vernieuwende bank… Maar dat lijkt voorbij: velen hebben al vaak gevraagd om Touch ID, maar er gebeurt niet veel meer…

  Mail in ieder geval dat de ING deze handschoen wel oppakt.

 • Profielfoto
  Henk Jan de Bruijn

  Er wordt echt duidelijk minder geld gestopt in de app van de Rabobank ten opzichte van ING – ik heb ze beide. Mooie update van de ING dit:)

 • Profielfoto
  BRK

  @ GrannySmith

  Rabobank is echt een vreselijke bank, vooral voor zakelijk. Betalingen duren lang en er zijn nog heel wat andere zaken die ik van zakelijke klanten hoor waar bij de Rabobank geen reet van klopt. Ook dat gedoe met externe apparaten zoals een Random Reader (geldt ook voor de ABN AMRO trouwens), is natuurlijk verre van gebruiksvriendelijk. En de app van de Rabobank is wat ik zie in de App Store niet echt iets om over naar huis te schrijven door ontbrekende functies. Overigens ziet ook de app van ABN AMRO er behoorlijk gedateerd uit. Als het een app exclusief voor iOS 4 is geloof je het ook.

  En ja, het gebruik van de vingerafdrukscanner is wel echt vele malen praktischer dan telkens een code in te moeten toetsen. Als je een iPhone 5s of hoger hebt, weet je al dat het bij het ontgrendelen van je telefoon het gebruik van vingerafdrukscanner veel handiger is dan een viercijferige code. Je kan lullen wat je wil, maar ING heeft verreweg de beste Mobiel Bankieren-app met regelmatig updates (al duurde deze Touch ID-update mij net even te lang ;)). Ze zijn geloof ik ook nog de enige bank met iPhone 6 en iPhone 6 Plus-ondersteuning. Dat hele gedoe met stembediening ben ik geen fan van, maar de komst van die functie staat andere functies zoals vingerafdruk gelukkig niet in de weg. ING zal ook de eerste bank zijn gok ik zo die inspringen op Apple Pay.