Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 maart 2015

ING-app krijgt ondersteuning voor Touch ID

Bankieren met je vingerafdruk. ING heeft de primeur in Nederland. In navolging van Belgische app, heeft nu ook de Nederlandse ING-app ondersteuning voor inloggen met Touch ID. Een vandaag beschikbaar gestelde update voegt de functionaliteit toe.

Voorlopig is alleen inloggen met Touch ID mogelijk, maar binnenkort is het ook mogelijk om betalingen met je vingerafdruk te bevestigen. Hierdoor worden mobiele pincodes overbodig. Touch ID werkt op de iPhone 5s, iPhone 6 (Plus), iPad Air 2, iPad Mini 3.

Ondersteuning voor Touch ID kan in de app geactiveerd worden onder Instellingen > Vingerafdruk. Bij het inloggen wordt daarna automatisch om een vingerafdruk in plaats van inlogcode gevraagd.

Rabobank laat weten nog geen concrete plannen te hebben voor het integreren van Touch ID. ABN AMRO zegt de ontwikkelingen te volgen, maar kan niet zeggen wanneer de functie in zijn bankieren-app beschikbaar is.

  • ING Bankieren (iOS universeel) is een gratis download in de App Store

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
ING-app krijgt ondersteuning voor Touch ID
Sluiten