Google Calendar nu ook als iOS-app

6 reacties

Op Android was de app al beschikbaar, maar nu kunnen ook iPhone-bezitters gebruik maken van de nieuwe Google Calendar-app. De Agenda-app van Google werkt samen met Gmail en Google Apps, maar ook met agenda’s van iCloud, Yahoo! en Exchange.

De app ziet er kleurrijk maar gelikt uit en heeft een aantal handige functies. Google Calendar werkt samen met Gmail om afspraken uit je mailbox automatisch in je agenda te zetten. Denk bijvoorbeeld aan bevestigingen van reserveringen voor vluchten en restaurants.

De app doet op basis van recente locaties ook voorspellingen en suggesties voor afspraken. Bij het maken van een afspraak worden automatisch locaties en contactpersonen voorgesteld zodat je deze niet helemaal hoeft in te typen.

Het kalenderoverzicht is op een slimme manier vormgegeven. Verschillende afspraken worden duidelijk door kleuren aangegeven. Als een locatie of foto bij een afspraak beschikbaar is, wordt deze automatisch getoond. Naast het overzicht met alle afspraken onder elkaar, kun je ook kunt kiezen voor een weergave per dag of drie dagen.

 • Google Calendar (Nederlands: Google Agenda) is een gratis download.
  Alleen voor iPhone beschikbaar.

calendar_family

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Waarom? Serieus, waarom?! Ik heb toch de agenda-app al en daar krijg ik deze dingen ook binnen. Zeker weer een maniertje om onze privacy weer te schenden door google.

 • Profielfoto
  sciletto

  Ik zie idd geen reden om een agenda app van Google te installeren terwijl Apple zelf een goede agenda app maakt. Ik word helemaal gek van al dien gesynchroniseerde diensten die uiteindelijk het zelfde bieden. Google begint te zweten omdat ze het aandeel zien kelderen.

 • Profielfoto
  Needler

  Inbox vind ik erg lekker werken als het om mijn persoonlijke e-mail gaat. Zakelijke e-mail werkt nog steeds het prettigst in een “utility” app zoals de standaard mail app in iOS.

  Google Calendar ziet er verfrissend uit. Maar ik heb eigenlijk geen persoonlijke kalender. Dus ik zie de toegevoegde waarde voor mij niet zo.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Icydragon68 en sciletto hebben OF de tekst+video niet bekeken, OF ze zeuren omdat het altijd lekker zeurt als het om Google gaat. In het eerste geval is je discussie overbodig omdat je dan eerst eens moet kijken wat de app doet en kan. In het laatste geval voeg je niets toe aan de discussie omdat je toch altijd negatief bent en absoluut niet naar argumenten gaat luisteren.

  Dus … lekkere zinloze reacties.

 • Profielfoto
  kade

  Deze agenda-app van Google werkt heel aangenaam vind ik.
  Nu nog een maandweergave aub!!

 • Profielfoto
  leovanh

  Vormgeving is mooi, maar ontbreken nog wel dingen als: weergave volledige week. Ik kan geen nieuwe afspraak maken (bug?)
  Alleen portaitweergave, geen landscape. En geen iPadversie.
  Kortom er is nog een verlanglijstje.