Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 maart 2015

‘Geen verlaagde prijs Apple/Beats Music’

Volgens de meest recente informatie lanceert Apple later dit jaar een compleet nieuwe streaming-muziekdienst die het midden houdt tussen iTunes en Beats Music. Een van de pijlers zou de lage prijs van € 7,99 per maand zijn. Concurrenten vragen veelal € 9,99.

Volgens BillBoard Biz hebben platenlabels Apple gezegd die lage prijs op hun buik te schrijven. De muziekindustrie zou niets zien in een streaming-muziekdienst die minder van een tientje per maand kost.

Apple is naar verluidt van mening dat een lagere prijs meer gebruikers zal aantrekken en de inkomsten voor labels en artiesten zal verhogen. BillBoard meldt dat de labels niet overtuigd zin en alleen met een lage prijs akkoord willen gaan als Apple het risico op verlies zelf draagt.

De nieuwe muziekdienst van Apple wordt een combinatie van iTunes en Beats Music. De muziekbibliotheek in iTunes blijft behouden, maar kan worden aangevuld met streaming-muziek. De sterke muziekcuratie van playlists in Beats Music blijft onderdeel van het nieuwe ‘Apple Music’.

Apple/Beats Music wordt tijdens WWDC 2015 in juni verwacht. De ontwikkeling van de nieuwe dienst zou nog in volle gang zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Geen verlaagde prijs Apple/Beats Music’
Sluiten