‘Geen verlaagde prijs Apple/Beats Music’

11 reacties

Volgens de meest recente informatie lanceert Apple later dit jaar een compleet nieuwe streaming-muziekdienst die het midden houdt tussen iTunes en Beats Music. Een van de pijlers zou de lage prijs van € 7,99 per maand zijn. Concurrenten vragen veelal € 9,99.

Volgens BillBoard Biz hebben platenlabels Apple gezegd die lage prijs op hun buik te schrijven. De muziekindustrie zou niets zien in een streaming-muziekdienst die minder van een tientje per maand kost.

Apple is naar verluidt van mening dat een lagere prijs meer gebruikers zal aantrekken en de inkomsten voor labels en artiesten zal verhogen. BillBoard meldt dat de labels niet overtuigd zin en alleen met een lage prijs akkoord willen gaan als Apple het risico op verlies zelf draagt.

De nieuwe muziekdienst van Apple wordt een combinatie van iTunes en Beats Music. De muziekbibliotheek in iTunes blijft behouden, maar kan worden aangevuld met streaming-muziek. De sterke muziekcuratie van playlists in Beats Music blijft onderdeel van het nieuwe ‘Apple Music’.
beatsMusic
Apple/Beats Music wordt tijdens WWDC 2015 in juni verwacht. De ontwikkeling van de nieuwe dienst zou nog in volle gang zijn.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  Mensen stappen niet zomaar over. Ik heb al mijn playlists, instellingen en dergelijke in Spotify.

 • Profielfoto
  Bman

  Wat zijn de bedrijven waar Apple mee moet werken toch stug: de conventionele auto-industrie, de labiele label-maatschappijen en kabelknakkers. Man man man.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  Ik gebruik gewoon de muziekspeler van Apple zelf of Denon Audio ook een goede app.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Mensen stappen niet zomaar over. Ik heb al mijn playlists, instellingen en dergelijke in Spotify.

  Ik heb ook alles in Spotify, uren zijn eraan gespendeerd om playlists te maken, maar ik zou in een oogwenk overstappen als Apple met zijn service komt, zeker als het goedkoper is. Niet alleen uit fanboy perspectief, maar omdat het heel fijn werkt als je alles in 1 ecosysteem hebt. Enige waar ik me (waarschijnlijk) nodeloos zorgen om zou maken is of er ook Beats apps komen voor de apparaten waar ik nu een Spotify app voor heb (TV, PS4, Speakers, etc).

 • Profielfoto
  belfortmac

  Waarom overstappen naar Apple als Spotify in combinatie met AirPlay perfect werkt!
  Ik zie het voordeel niet :razz:
  Daarbij nog maar afwachten of je bij Apple ook offline er gebruik van kan maken?

 • Profielfoto
  sjonnie

  Als ik op mijn iPhone via mijn snelle WiFi een nummer wil afspelen uit de cloud met iTunes Match erger ik me dood aan de traagheid van de servers van Apple. Zelfde als in de iTunes store. Zo tergend traag. Spotify reageert bloedsnel. Begrijp niet dat Apple dit niet beter kan. Als dat niet beter wordt wil ik zelfs voor 2 euro per maand nog niet over.

 • Profielfoto
  Yosemite095

  Zeggen dat een lagere prijs meer mensen aantrekt maar wel hun notebooks €200 duurder maken. Wat een logica…

 • Profielfoto
  reynaert.devos

  Ik gebruik al een tijdje Beats Music en het is beter dan Spotify. Om maar 1 voordeel te noemen. Beats music is een app op de Apple tv dus Airplay is niet nodig. De app ziet er ook veel beter uit, de curator functie is beter uitgewerkt. Je wordt als muziekliefhebber behandeld niet als een uitkomst van een algoritme. Niet voor niets zei Tim Cook bij de overname ‘de eerste streaming dienst die het écht begrepen heeft’.

 • Profielfoto
  TBITW

  Zeggen dat een lagere prijs meer mensen aantrekt maar wel hun notebooks €200 duurder maken. Wat een logica…

  Aan de andere kant hebben ze de AppleTV goedkoper gemaakt (wat ook wel mag omdat ie zo lang op de markt is)… Maar inderdaad, belachelijk dat ze die macbook’s met verouderde hardware zo duur maken!

  Ik heb nu een Macbook Pro uit mid 2012, en godverdomme zeg, hoe kan het dat deze 3 jaar oude Mac met gemak de “nieuwe” retina’s bij houdt?

  Oke, er zat ook wel een top-of-the-line i7 in, die op dit moment in geekbench maar zo’n 500 punten lager scoort dan een i7 van dit jaar (welke toch zo’n 2,2gHz hoger geklokt is EN een desktop versie betreft)…

 • Profielfoto
  Melle

  @tbitw: dat is omdat specificaties vandaag echt volledig obsolete zijn geworden voor 98% van de users. Geekbench scores zijn wat ze zijn: scores voor geeks. Ikzelf check dat ook altijd, maar besef wel het geen fuck uitmaakt, tenzij je rendereraar of video editor professioneel bent. De minst ‘snelle’ Mac vandaag met een ssd is sneller in 98% van zijn taken als de snelste Mac pro van 5 jaar geleden… Vandaar specs? Who cares. Als de ssd maar snel en groot is.

 • Profielfoto
  bugboy

  Ik zie de voordelen wel:
  1. Betere bediening in de auto. Spotify playlists werken niet via de MMi.
  2. Combi van eigen muziek en streaming. Ik heb best wat muziek die niet op Spotify is te vinden.

  Overigens klinkt dit heel erg als Google Music. Dat werkt ook op deze manier. Maar op je iPhone zal dit net wat fijner zijn.