Fantastical 2 voor Yosemite aangekondigd

5 reacties

Fantastical is zowel op iOS als OS X een van de populairste agenda-apps. Waar de iOS-versie regelmatig updates krijgt, blijft de Mac-versie wat het verleden hangen. De app is nog niet geoptimaliseerd voor OS X Yosemite, maar daar komt verandering in.

Vandaag is Fantastical 2 aangekondigd. Dit is een compleet nieuwe versie van de slimme kalender-app die specifiek en uitsluitend beschikbaar is voor OS X Yosemite. Er zijn nog geen details over nieuwe functionaliteit vrijgegeven, maar het nieuwe logo verklapt een grondig redesign.

Fantastical 2 komt op 25 maart uit en wordt mogelijk als compleet nieuwe app in de app store gezet. Dat wil zeggen dat gebruikers deze opnieuw moeten aanschaffen. De huidige versie van de agenda-app is voorzien van een waarschuwing voor Yosemite-gebruikers om deze nog niet aan te schaffen.

Schermafbeelding 2015-03-19 om 11.30.49
Wordt Fantastical 2 een betaalde update?

Fantastical nestelt zich op de Mac rechtsboven in de menubalk en toont daar een lijst met afspraken. Een afspraak invoeren is zo simpel als een tekstje typen dat automatisch wordt verwerkt tot een agenda-item: “eten met Lucas from 1800 to 2030 on Friday at thuis”. Momenteel moet dat nog in het engels, maar mogelijk brengt de nieuwe versie ook nieuwe talen.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Saaihead

  Lekker is dat. Heb ik 2 maanden geleden de huidige versie gekocht, mag ik weer betalen voor een nieuwe…:(

 • Profielfoto
  Ivo Trompert

  Ondersteund hij ondertussen ook Nederlands? Anders heb ik er niks aan.

 • Profielfoto
  LucM

  Ik vraag me wel eens af, is zo’n app die praktisch al gratis op je Mac staat nou echt €20 waard voor die paar extra’s?

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Vind ik niet in ieder geval…

 • Profielfoto
  Vilscon

  Er zijn veel Apple Default (en ook voor andere platformen destijds) waarbij ik de standaard variant verving voor een third-party. Agenda is daarentegen eentje waar ik nooit behoefte bij had om te vervangen voor wat anders. Ik vind de standaard Agenda app op zowel m’n iPhone als Mac rúim voldoende en zoek absoluut ook niet iets meer. Vooral op de iPhone vind ik de standaard app beter dan Fantastical eerlijk gezegd.

  Ik wacht echter af op Fantastical 2..;)

  Overigens, Raymon.. Ik weet niet wat je bedoeld met

  Een afspraak invoeren is zo simpel als een tekstje typen dat automatisch wordt verwerkt tot een agenda-item: “eten met Lucas from 1800 to 2030 on Friday at thuis”

  Dat kan in de Agenda app ook al sinds Mountain Lion (wellicht eerder, ik heb amper met Lion en eerder gewerkt). Alleen werkt het daar wél in zowel Nederlands als Engels:) (tenzij je op iOS bedoeld, daar kan dat niet, nee.)