Eerste blik op nieuwe fitness-app iOS 8.2

9 reacties

Na de bekendmaking van de prijzen en verkrijgbaarheid van de Apple Watch, werd afgelopen maandag ook iOS 8.2 met daarin de Apple Watch-app vrijgegeven. Er zit nog een app in iOS 8.2, maar die zie je alleen als een Apple Watch verbonden is.

Ontwikkelaar Hamza Sood heeft de activiteit-app van iOS 8.2 al aan de praat. In de app wordt je dagelijkse beweging door de Apple Watch bijgehouden. De app toont hoeveel je beweegt, traint en of je vaak genoeg staat.

Haal je al je doelen? Dan krijg je een sticker. Door Apple een ‘achievement’ genoemd, de app zet al je stickers op een rij. De zwarte interface van de app is opvallend, doorgaans gebruiken iPhone-apps lichte kleuren. Waarschijnlijk is voor zwart gekozen om de interface van de Apple Watch te matchen.
fitness-app-1
Op de Apple Watch geven kleine meters aan hoeveel je nog op een dag moet bewegen om een zelf vastgesteld doel te halen. De iOS-app is gemaakt om op je iPhone je vooruitgang over een langere tijd te bekijken in overzichtelijke grafieken en een maandweergave.
fitness-app-2
De Apple Watch is vanaf 24 april verkrijgbaar in grote Europese landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland. In Nederland moeten we waarschijnlijk nog twee weken wachten. OMT heeft een overzicht van de prijzen en verkrijg­baarheid. Op 24 april pakken we de Apple Watch live in onze studio uit.
watch-fitness-small

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite095

  Vraagje. Als ik een Apple Watch uit de Apple Store in Duitsland bestel, is het besturingssysteem dan in het Nederlands?

 • Profielfoto
  rdesign

  Raar dat Apple in deze iPhone app ook het San Francisco font gebruikt. Dacht dat het font exclusief voor de Watch gemaakt was, maar nu gebruiken ze het dus ook in iPhone apps en op het nieuwe MacBook toetsenbord.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Waarschijnlijk wel. Het zou me verbazen als alle talen waarin iOS op de iPhone en iPad beschikbaar zijn niet naar de Apple Watch kwamen.

 • Profielfoto
  rdesign

  @Jardao Simons Waarschijnlijk wel, ja. Wanneer je een iPhone in Duitsland koopt is hier niks anders aan dan een in Nederland gekochte iPhone.

 • Profielfoto
  Roy Hendriks

  Zou ik het horloge kunnen reserveren via de Duitse apple site om deze vervolgens in de winkel op te halen.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Afgezien van fitness kan je eigenlijk bijzonder weinig met dat horloge in Nederland… Passbook niet, Apple Pay niet, HomeKit niet… Waarom ze dan Nederlands zouden moeten meeleveren…

 • Profielfoto
  UtregCity

  Een Apple concurrent voor de Human App dus…:cool:

 • Profielfoto
  Robin Peek

  In Nederland moeten we waarschijnlijk nog twee weken wachten

  Waar is dit op gebaseerd als ik vragen mag?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  In Nederland moeten we waarschijnlijk nog twee weken wachten

  Waar is dit op gebaseerd als ik vragen mag?

  iPhone is in Nederland meestal ook twee weken na Duitsland te koop. Waarschijnlijk volgt Apple nu hetzelfde pad met de Apple Watch.