Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 maart 2015

Eerste blik op nieuwe fitness-app iOS 8.2

Na de bekendmaking van de prijzen en verkrijgbaarheid van de Apple Watch, werd afgelopen maandag ook iOS 8.2 met daarin de Apple Watch-app vrijgegeven. Er zit nog een app in iOS 8.2, maar die zie je alleen als een Apple Watch verbonden is.

Ontwikkelaar Hamza Sood heeft de activiteit-app van iOS 8.2 al aan de praat. In de app wordt je dagelijkse beweging door de Apple Watch bijgehouden. De app toont hoeveel je beweegt, traint en of je vaak genoeg staat.

Haal je al je doelen? Dan krijg je een sticker. Door Apple een ‘achievement’ genoemd, de app zet al je stickers op een rij. De zwarte interface van de app is opvallend, doorgaans gebruiken iPhone-apps lichte kleuren. Waarschijnlijk is voor zwart gekozen om de interface van de Apple Watch te matchen.

Op de Apple Watch geven kleine meters aan hoeveel je nog op een dag moet bewegen om een zelf vastgesteld doel te halen. De iOS-app is gemaakt om op je iPhone je vooruitgang over een langere tijd te bekijken in overzichtelijke grafieken en een maandweergave.

De Apple Watch is vanaf 24 april verkrijgbaar in grote Europese landen als Duitsland, Frankrijk en Engeland. In Nederland moeten we waarschijnlijk nog twee weken wachten. OMT heeft een overzicht van de prijzen en verkrijg­baarheid. Op 24 april pakken we de Apple Watch live in onze studio uit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste blik op nieuwe fitness-app iOS 8.2
Sluiten