Eerst luisteren, dan kopen: nu ook in-ear hoofdtelefoons testen bij Apple Store

5 reacties

Een over the ear hoofdtelefoon kopen is simpel, bij veel winkels is het mogelijk om te luisteren naar de geluidskwaliteit. Bij in-ear headphones wordt het lastig, vaak mogen deze om hygiënische redenen niet getest worden. Apple heeft er wat op gevonden.

Volgens 9to5Mac is het binnenkort mogelijk om in-ear headphones in de Apple Store te testen. Een medewerker stelt een ‘Demo Kit’ samen die bestaat uit hoofdtelefoons die je wil beluisteren en een aantal schone, nieuwe oordopjes die je na het testen mag houden.

Door voor iedere klant nieuwe oordopjes te gebruiken, blijft het hygiënisch. Apple verwacht door deze nieuwe service meer in-ear headphones te verkopen. Voorlopig kunnen een beperkt aantal headphones getest worden:

De service gaat deze week in de VS van start, waarschijnlijk volgen Apple Stores in Nederland niet veel later.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Hyrax

  ‘Heeft er wat op gevonden’? Ik was laatst in een winkel waar ze gewoon een test kit hadden voor een aantal merken en de dopjes werden gewoon weggegooid na gebruik…

 • Profielfoto
  aartjan.nl/blog

  ^ Welke winkel was dat dan?

  Goed initiatief! Ik heb er al te veel onnnodig gekocht, ik zou ze graag eerst willen beluisteren, tot nu toe kon dat niet. In ear is een supersysteem, maar alleen als het perfect past. Dus je moet ze passen.
  Jammer dat Apple geen Sennheisers erbij heeft, of Philips, of Shure. Die zijn erg goed.

 • Profielfoto
  ndunsbergen

  Heb momenteel een AKG studio koptelefoon voor tijdens werk en studie. (Technicus)

  Daarnaast een paar in ears van JBL. Werkt prima, maar om nou heel eerlijk te zijn zou ik bij apple geen koptelefoon kopen. Daar zijn me ze dan iets te duur voor en de kwaliteit wat minder. Zeker met in ears.

 • Profielfoto
  Bman

  Dus moeten de oortjes dan worden weggegooid als je beslist ze niet te kopen, of begrijp ik het verkeerd?

 • Profielfoto
  Hyrax

  @aartjan Amac