Dow Jones: dag AT&T, hallo Apple

3 reacties

Na de presentatie van de beste kwartaal­cijfers ooit in januari, is Apple het bedrijf met wereldwijd de hoogste marktwaarde. Het aandeel Apple gaat na vandaag waarschijnlijk opnieuw in de lift. De beurswaarde van AAPL gaat meetellen in de Dow Jones Index.

Dat wil zeggen dat Apple meegerekend wordt om de gemiddelde koers van de Amerikaanse Dow Jones index te bepalen. In de index is slechts plaats voor 30 bedrijven. Persbureau Reuters meldt dat Apple vanaf 19 maart telecomprovider AT&T gaat vervangen in de index.

De Dow Jones Industrial Average is een van de oudste indexen van de VS, er vinden zelden wijzigingen in de samenstelling plaats. De naam ‘Industrial’ is vooral van historische waarde, tegenwoordig is een diverse groep bedrijven in de index aanwezig.

Schermafbeelding 2015-03-06 om 15.36.30
Koers AAPL over de afgelopen drie maanden.

Intel, Microsoft en Cisco Systems al enige tijd geleden in de Dow Jones-index opgenomen. Apple hoort nu echt bij de big boys. Ook op de beurs.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  koen

  Broeva! Haro!:grin:

 • Profielfoto
  Pokerface

  Mooi, want ik kan wel wat koersrendement op m’n Apple aandelen gebruiken.

 • Profielfoto
  SvS

  Eeuwige spijt dat ik niet in 2000 wat aandelen kocht