Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 20 maart 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Deze zomer compleet vernieuwde Apple TV met App Store’

Naast nieuwe versies van iOS en OS X zien we tijdens WWDC 2015 in juni ook een compleet vernieuwde Apple TV. Dat meldt Buzzfeed op basis van bronnen met kennis van de plannen. De nieuwe Apple TV krijgt een App Store en bediening door middel van Siri.

Naast nieuwe software zal de Apple TV ook nieuwe hardware krijgen. Er wordt gesproken over een A8-chip, dat is momenteel Apple’s krachtigste chip die ook in de iPhone 6 en iPad Air 2 zit. De huidige Apple TV bevat net als de inmiddels uitgefaseerde iPhone 4S een A5-chip uit 2011.

Om ruimte te bieden voor apps zal de opslagcapaciteit worden uitgebreid. Momenteel bevat de Apple TV 8GB interne opslag, maar Buzzfeed meldt niet van hoeveel GB de vernieuwde Apple TV voorzien zal worden.

Naast AirPlay en Apps moet de nieuwe Apple TV een hub worden voor huisautomatisering via HomeKit. Apple is naar verluidt ook bezig met het testen van een eigen TV-streamingdienst met 25 kanalen. Die zien is waarschijnlijk in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar.

Een ‘Apple TV 4’ mockup van designer Martin Hajek.

Het apparaat krijgt volgens de bronnen van Buzzfeed ook een nieuw ontwerp, maar details ontbreken nog. Gokje: dunner en ook in goud. Over de prijs is ook nog niets bekend. In juni hoogstwaarschijnlijk meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Deze zomer compleet vernieuwde Apple TV met App Store’
Sluiten