‘Deze zomer compleet vernieuwde Apple TV met App Store’

20 reacties

Naast nieuwe versies van iOS en OS X zien we tijdens WWDC 2015 in juni ook een compleet vernieuwde Apple TV. Dat meldt Buzzfeed op basis van bronnen met kennis van de plannen. De nieuwe Apple TV krijgt een App Store en bediening door middel van Siri.

Naast nieuwe software zal de Apple TV ook nieuwe hardware krijgen. Er wordt gesproken over een A8-chip, dat is momenteel Apple’s krachtigste chip die ook in de iPhone 6 en iPad Air 2 zit. De huidige Apple TV bevat net als de inmiddels uitgefaseerde iPhone 4S een A5-chip uit 2011.

Om ruimte te bieden voor apps zal de opslagcapaciteit worden uitgebreid. Momenteel bevat de Apple TV 8GB interne opslag, maar Buzzfeed meldt niet van hoeveel GB de vernieuwde Apple TV voorzien zal worden.

Naast AirPlay en Apps moet de nieuwe Apple TV een hub worden voor huisautomatisering via HomeKit. Apple is naar verluidt ook bezig met het testen van een eigen TV-streamingdienst met 25 kanalen. Die zien is waarschijnlijk in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar.

apple-tv-mock-16x9
Een ‘Apple TV 4’ mockup van designer Martin Hajek.

Het apparaat krijgt volgens de bronnen van Buzzfeed ook een nieuw ontwerp, maar details ontbreken nog. Gokje: dunner en ook in goud. Over de prijs is ook nog niets bekend. In juni hoogstwaarschijnlijk meer.

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  Afroman

  De huidige Apple TV heeft een A5 met een single core. Hopelijk houden ze hierbij de CPU van de iPad Air 2 met 3 cores.(Dat in verband met 4K televisie)

  En dan ben ik ook erg benieuwd naar de prijs. Wordt het gewoon net als de laatste serie goedkoop(rond de 100 euro) of als de eerste serie duur(vanaf 300 euro)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Apple kennende zal je uit kunnen gaan van het laatste.
  Zeker omdat de 8 GB intern een stuk ruimer zal moeten worden.

  Nu is de Apple TV de goedkoopste 8 GB die ze verkopen.
  En dan krijg je er nog een Apple TV gratis bij ook.:)

 • Profielfoto
  Mich

  De reden dat de eerste Apple TV zo duur was is omdat er een Intel CPU inzat, die aanzienlijk meer kost dan Apple’s eigen A serie.
  Ik verwacht opnieuw rond de €100.

  But that’s my idea.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Wat mij opviel, tijdens de laatste update voor Apple TV hebben ze ook de signaalsterkte bolletjes mee overgenomen uit iOS. Best wel een beetje triest.

  Heel die Apple TV heeft geen uitstraling qua ui en dan gaan ze via de icoontjes een beetje bij de tijd proberen te blijven
  Het voelt van voor tot achter aan als iTunes 3.0 maar via de graphics willen ze het op iOS laten lijken.
  .

 • Profielfoto
  SvS

  Als ze geen plastic meer gebruiken maar metaalachtige materiaal, dan schiet de prijs omhoog… me 2 cts.

 • Profielfoto
  Rolf Willems

  Als hij zo uit zou zien zoals op de foto zou ik hem direct kopen, zou een aluminium Apple Tv echt geweldig vinden!

 • Profielfoto
  ro_me

  Als hij zo uit zou zien zoals op de foto zou ik hem direct kopen, zou een aluminium Apple Tv echt geweldig vinden!

  Ga je er dan ook een hoesje om doen?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Dus je koopt iets of basis van hoe het er uit ziet? Nou ja, ieder zijn eigen.

  Een aluminium Apple TV zou qua warmteafvoer wel handig zijn. 4K content alleen al kan een GPU flink verhitten. Ik vraag me eigenijk af hoe de bediening gaat worden. Apps en games gaan echt niet werken met de huidige Apple Remote, en een telefoon gebruiken is ook ver van optimaal. Zelf zou ik een afstandbediening met een 4″ scherm (zelfde formaat als iPhone 5, maar zonder de boven- en onderrand) wat ‘clicky’ is à la BlackBerry SurePress. Ook een Wii-achtige “point and click” remote zou kunnen werken.

  Maar Buzzfeed als bron? Eh, WTF?;!

 • Profielfoto
  exilim

  EINDELIJK !!!!!!!

 • Profielfoto
  polansky

  Ik verwacht dat de nieuwe AppleTV heel wat meer is dan het huidige product. Ik vind het interessant wat Apple hier mee gaat doen.
  Eigenlijk denk ik dat het een compleet entertainment product wordt waar je spelletjes, muziek (hun Spotify tegenhanger van Beats) en een complete videotheek functionaliteit + HBO / Netflix bij gaat krijgen.

  Dan wordt het zelfs mogelijk een geduchte concurrent voor de XBOX One en PS4, mits de processor snel genoeg is. Maar als je kijkt naar wat XBOX One en PS4 onder de motorkap hebben is dat eigenlijk ook niet heel bijzonder. Er zijn hier zeker kansen voor Apple. Apple heeft uiteindelijk ook niet voor niets Swift en Scenekit, Spritekit en Metal ontwikkeld.

 • Profielfoto
  Frans Van Beijnen

  Let nou maar op er komt iets wat niemand had verwacht ze gaan deze markt ook veranderen en veroveren. Eerst deze tv markt en dan de automarkt

 • Profielfoto
  SvS

  Of we verwachten er met z’n allen weer eens teveel van. “het is/was een hobby van Apple”.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  http://macdailynews.com/2015/03/20/apples-internet-tv-and-the-changing-and-unchanging-structure-of-tv/

  Zeer interessant!
  Het gaat niet om het nieuwe apparaat, maar on de content

  En als je dan bedenkt dat gaming steeds belangrijker wordt kan dit een klapper worden

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Een aluminium Apple TV zoals de mockup van de afbeelding is mooi, maar inderdaad duurder. Verder houdt dat de WiFi en Bluetooth signalen tegen.
  Ik hoop meer op een kleinere vorm die z’n voeding uit USB haalt en die mobiel is voor draadloze presentaties onderweg.

 • Profielfoto
  ralpharma

  Kunnen ze niet met een 5K retina iTV komen? Apple kennende kost ie dan wel 12000 euro, maar lijkt me geld meer waard dan een gouden  Watch…;-)

 • Profielfoto
  WillemZ

  Ik denk: Gaming.

  Zoals de Wii indertijd een basisapparaat had met DVD speler en twee bedienings apparaten, zo kan de Apple TV dat straks ook zijn.
  De iPhones hebben al veel in huis om daar een bijdrage aan te leveren, de iPads geven weer nieuwe mogelijkheden.
  Nu nog een Apple TV die de spelletjes uit de App Store zou kunnen draaien en de wereld krijgt een flinke tas vol nieuwe mogelijkheden.

  Dat ze het via de TV gaan spelen, is een stukje erfenis uit het verleden. Het is iets waar ze ook een hele grote rol in willen en kunnen spelen, maar het stuit op veel weerstand.

  De “One More Thing” van de Apple TV lijkt mij de Gaming industrie te zijn.

 • Profielfoto
  koen

  Hier is het originele artikel voor de link van @iPhonefans: http://stratechery.com/2015/changing-unchanging-structure-tv/

 • Profielfoto
  Wauters

  Als het bakje gaat concurreren met PS en XBOX dan zal ie snel boven de 500€ zitten.
  Liever volledig voor homekit gaan, in die markt zit nog veel potentieel.
  Gaming is net zoals bij de ipad en iphone “nice to have” (lees voor op ’t wc).
  En van mij part ziet ie er archi lelijk uit als ik maar niet moet betalen voor design.

 • Profielfoto
  Pokerface

  En hoe staat het met een ‘echte’ Apple TV? Dus een mooie 42″ aluminium 4K LED-TV met ingebouwde Apple TV functionaliteit? Hoor ik al een tijdje niks meer van. Zou m’n 32″ Samsung meteen inruilen…

 • Profielfoto
  iGeO

  Waar ik met “smart” op zit te wachten is, dat deze nu eindelijk kan streamen vanuit je eigen mediabibliotheek, zoals je NAS of iMac.

  Dan kan eindelijk m’n mediaplayer van WD (TV live Hub) het raam uit.