Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 maart 2015

Bezitters Retina MacBook klagen over permanente vlekken in scherm

De anti-reflectiecoating op het scherm zorgt bij een aantal modellen Retina MacBook Pro voor problemen. Gebruikers klagen over vlekken die om onverklaarbare reden in het scherm onstaan en op geen enkele manier meer weg te krijgen zijn.

De coating lijkt onder diverse omstandigheden van het scherm te bladderen. De eerste tekenen beginnen na 12 tot 18 maanden zichtbaar te worden. Meestal begint het in de hoeken, maar bij een aantal gebruikers is het hele scherm vlekkerig door de loslatende coating.

De oorzaak is onbekend, al zou het volgens MacRumors te maken kunnen hebben met toetsen die het scherm raken als de laptop dichtgeklapt is. Ook schoonmaken van het scherm met microvezeldoekjes (aangeraden door Apple) zou een oorzaak kunnen zijn.

Het aantal klachten over dit probleem op het Apple Support Forum neemt de afgelopen tijd flink toe en er is zelfs een onofficiële website (StainGate) en Facebook-groep voor gebruikers met last van de vlekken.

In de Apple Store wordt wisselend met het probleem omgegaan. Sommige gebruikers melden dat het scherm onder garantie vervangen is, terwijl anderen flink in de buidel moeten tasten om het scherm te laten vervangen. De foto’s tonen de extreme gevallen, het is afwachten hoe dit zich verder gaat ontwikkelen. Apple heeft nog geen reactie gegeven.

Reageer op artikel:
Bezitters Retina MacBook klagen over permanente vlekken in scherm
Sluiten