Beveiligingsupdate voor OS X Yosemite en laatste iPhoto-update

5 reacties

Apple heeft twee updates voor OS X vrijgegeven. De eerste is een beveiligings­update voor OS X Yosemite 10.10.2 die de beveiliging van iCloud-sleutelhanger versterkt. Daarnaast wordt iPhoto gereed gemaakt voor migratie naar de nieuwe foto’s-app van OS X.

Je kunt de updates het beste via de Mac App Store binnenhalen, maar indien gewenst is beveiligingsupdate 2015-003 ook los te downloaden. Voor de vernieuwde Retina MacBook Pro 13-inch en MacBook Air is een aparte versie van de update uitgebracht.

Beveiligingsupdate

Met beveiligingsupdate 2015-003 wordt iCloud-sleutelhanger veiliger. De service om wachtwoorden op te slaan en synchroniseren was vatbaar voor een man-in-the-middle-aanval. Daarnaast was het door middel van een API (IOSurface) mogelijk om kwaadaardige code uit te voeren op een Mac. Ook dit probleem is gefikst. De update is alleen voor OS X 10.10.2, gebruikers van de beta van OS X 10.10.3 hebben geen beveiligingsupdate ontvangen.

iPhoto klaar voor migratie naar nieuwe Foto’s-app

Ook beschikbaar: iPhoto 9.6.1. Deze heeft verbeterde compatibiliteit bij het ​​migreren van de iPhoto-bibliotheek naar de nieuwe Yosemite Foto’s-app die later dit jaar in OS X 10.10.3 beschikbaar zal zijn. Daarnaast worden twee kleine problemen opgelost.

fotos_albums_large

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  thomveen

  Hoe zit het met de beta versie van osx krijgt die dan ook deze update?

  – artikel aangevuld met antwoord op je vraag ^red

 • Profielfoto
  poing

  Net gecheckt die heeft geen update.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  Ik kan al een half jaar geen updates meer uitvoeren. Na een clean install kon ik in januari de nieuwste beveiligingsupdate installeren en mijn apps updaten, maar sinds een paar weken werkt het niet meer. Geen idee hoe ik dat moet oplossen, ik lijk de enige met het probleem.

 • Profielfoto
  EvnL

  Verbetert*

 • Profielfoto
  EvnL

  Wordt*