Atari Fit: beweeg meer dan je joystick

6 reacties

Herinner je je Atari nog? Het gamebedrijf dat groot was in de jaren 70 en 80, waar Apple-oprichters Steve Jobs en Ronald Wayne werkte en waar Wozniak voor Jobs een printplaat ontwierp voor de game Breakout. Dàt bedrijf komt nu met een gezondheids-app.

Atari leefde nog van een paar golden oldies in de App Store, maar Atari Fit brengt daar verandering in. De app bevat fitness-oefeningen en motiveert gebruikers om doelen te behalen, daarvoor punten te krijgen en daarmee (ja, ja, daar zijn ze weer) klassieke arcadegames te unlocken als Pong, Centipede en Super Breakout. Ofwel gamification als gangmaker voor beweging.

De app koppelt met Runkeeper, Google Fit en FaceBook. Ook data uit de gezondheid-app van iOS is beschikbaar. Het is mogelijk om het tegen je vrienden op te nemen of juist in een team samen te werken aan het behalen van een gezamenlijk doel.
atari-fit-screens
Amerikanen kunnen er ook Walgreens-punten mee sparen, die ingeruild kunnen worden voor (gezonde) producten bij deze drogisterijketen. In Europa moeten we het voorlopig doen met drie Atari game-classics die na het sporten voor ontspanning zorgen.

 • Atari Fit is een gratis download in de App Store
  (Extra fitness-oefeningen te koop voor € 2,99/3mnd)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Targaryen

  Atari Fit: beweeg meer dan je joystick

  :razz:

 • Profielfoto
  silvercircle

  Wel laten ze los dat Atari Fit begin 2015 beschikbaar zal zijn.

  Indertijd was het antwoord op de vraag wanneer een product eindelijk uitkwam:
  “Real soon now” en het kwam nooit;-)

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  App is nu beschikbaar. Artikel bijgewerkt, aangevuld en gebumpt.

 • Profielfoto
  Facundo

  Swaffelen met je joystick, da’s goed voor de bloedsomloop.

 • Profielfoto
  csteelooper

  @Facundo je bent zeker blij dat je het woord swaffelen kent? Let even enigszins op je taalgebruik, wil je, er zitten hier nogal wat minderjarigen (overigens heb ik bijna de neiging jou daar ook toe te rekenen, maar da’s een ander verhaal)…

  On topic: op zich wel een leuke incentive, om (mini)games vrij te sporten. Ik zie wel dat dat voor sommigen motiverend kan werken. Alleen hoop ik dan wel dat ze content zullen blijven toevoegen, anders ben je klaar met sporten (motivatie weg) zodra je alles hebt ‘vrijgesport’…

 • Profielfoto
  MelvinCornelissen

  @csteelooper reageert vanuit het bejaardentehuis.

  Maak je niet zo druk man en gedraag je niet zo uit de hoogte.