Apple zet iPhone-fotografie in het zonnetje

9 reacties

Terwijl Samsung zijn nieuwe Galaxy S6 uit de doeken deed, heeft ook Apple een nieuwe campagne afgetrapt. Op de homepage van Apple.com is nu een collectie met fraaie foto’s van over de hele wereld, gemaakt met de iPhone 6 of iPhone 6 Plus, te bewonderen.

Er zijn onder andere foto’s van de Hạ Longbaai in Vietnam, de stad Pamplona in Spanje en het Cairngorms-park in Schotland. Een foto uit Nederland ontbreekt. Bij ieder kiekje staat een korte omschrijving en de gebruikte app.

De meeste foto’s zijn met de standaard camera-app van de iPhone gemaakt, maar ook VSCO Cam® en Snapseed komen regelmatig voorbij. Deze camera-apps hebben sinds iOS 8 meer controle over de camera-hardware van de iPhone en dankzij extensies kunnen filters uitgewisseld worden.


De iPhone is al jaren de populairste camera op fotografiesite Flickr. De meeste foto’s op die site zijn gemaakt met de iPhone 5s, maar de iPhone 6 is aan een opmars bezig.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Stef Oortwijn

  Galaxy S6 lijkt erg op de iPhone 6..

 • Profielfoto
  thebest07111

  Samsung Galaxy S6 is op vele fronten toch beter

 • Profielfoto
  rdesign

  @thebest07111 Absoluut. Met name de vernieuwde Android-interface op de Galaxy S6 is briljant. Een klok met LONG SHADOWS. Wow. Zó 2015. Echt flat design 2.0. Knap werk, Samsung! Daarnaast is ook de vingerafdrukscanner natuurlijk uniek. De looks van het toestel zijn ook nog eens compleet vernieuwend, dit hebben we nog niet eerder gezien. Wow. Het houdt niet op bij Samsung. Alleen maar respect voor dat bedrijf.

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik vind zelf dat de S6 helemaal niet zoveel op een iPhone 6 lijkt. Ja, de onderrand misschien, maar als je een Galaxy S6 met een iPhone 6 kan verwarren moet je toch echt even bij een opticien langs. De Lenovo Vibe is nog zo’n geval. Er zijn wat kleine overeenkomsten, maar als je daar op wilt gaan letten kan je net zo goed zeggen dat iedere autofabrikant de plaatsing van de koplampen bij een ander afkijkt. De USB-aansluiting in het onderaan centreren? Hoe durven ze!:|

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Samsung Galaxy S6 is op vele fronten toch beter

  Mmmm… dat zou best eens kunnen.
  Maar leg die vele fronten waarop deze Samsung beter is, toch maar eens uit.
  Anders blijft het een loze kreet die nogal naar Trollen (znw) ruikt.
  Voor je het weet wordt het dan als trollen (ww) aangemerkt.
  :nerd:
  Zodoende

 • Profielfoto
  thebest07111

  Mmmm… dat zou best eens kunnen.
  Maar leg die vele fronten waarop deze Samsung beter is, toch maar eens uit.
  Anders blijft het een loze kreet die nogal naar Trollen (znw) ruikt.
  Voor je het weet wordt het dan als trollen (ww) aangemerkt.

  Ik denk niet dat je gister de presentatie hebt gekeken. denk het neit. Maar hier was duidelijk te zien dat de camera van de samsung galaxy s6 veel beter was dan die van de iphone 6 plus.
  Ook zit er in de s6 quad hd scherm wat er scherper uitziet.

  Hij is ook sneller. En zit DDR4 Ram wat veel sneller is dan de DDR3 die wordt gebruikt.
  in de S6 zit 3 GB RAM ipv 1 GB ram in de iphone. En nee android heeft dit niet minimaal nodig om smooth the kunnen runnen.

 • Profielfoto
  thebest07111

  Ik vind zelf dat de S6 helemaal niet zoveel op een iPhone 6 lijkt. Ja, de onderrand misschien, maar als je een Galaxy S6 met een iPhone 6 kan verwarren moet je toch echt even bij een opticien langs. De Lenovo Vibe is nog zo’n geval. Er zijn wat kleine overeenkomsten, maar als je daar op wilt gaan letten kan je net zo goed zeggen dat iedere autofabrikant de plaatsing van de koplampen bij een ander afkijkt. De USB-aansluiting in het onderaan centreren? Hoe durven ze!

  En zelf de onderkant ziet er iets anders uit. De gaatjes boxen zijn bij de iphone 6 1 rechte lijn en bij de S6 zijn dit rijtjes boven elkaar geplaast

 • Profielfoto
  Bman

  Ik heb gister naar het Samsung event gekeken en dacht: “Wat hebben ze het bij Apple ontzettend goed voor elkaar”.

  Die S6 lijkt toch nergens op; lelijke Aziatische kleuren, (sinds de S3) te afgeronde hoeken en dat TouchWiz… jongens toch. Al die Android ‘prijsbewuste’ mensen die zich doodstaren op specs in plaats van prestaties en software.

 • Profielfoto
  rdesign

  iets

  Amen.