Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 maart 2015

Apple zet iPhone-fotografie in het zonnetje

Terwijl Samsung zijn nieuwe Galaxy S6 uit de doeken deed, heeft ook Apple een nieuwe campagne afgetrapt. Op de homepage van Apple.com is nu een collectie met fraaie foto’s van over de hele wereld, gemaakt met de iPhone 6 of iPhone 6 Plus, te bewonderen.

Er zijn onder andere foto’s van de Hạ Longbaai in Vietnam, de stad Pamplona in Spanje en het Cairngorms-park in Schotland. Een foto uit Nederland ontbreekt. Bij ieder kiekje staat een korte omschrijving en de gebruikte app.

De meeste foto’s zijn met de standaard camera-app van de iPhone gemaakt, maar ook VSCO Cam® en Snapseed komen regelmatig voorbij. Deze camera-apps hebben sinds iOS 8 meer controle over de camera-hardware van de iPhone en dankzij extensies kunnen filters uitgewisseld worden.


De iPhone is al jaren de populairste camera op fotografiesite Flickr. De meeste foto’s op die site zijn gemaakt met de iPhone 5s, maar de iPhone 6 is aan een opmars bezig.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple zet iPhone-fotografie in het zonnetje
Sluiten