Apple Watch werkt thuis ook via Wi-Fi

11 reacties

De Apple Watch heeft altijd een verbinding met je iPhone nodig, anders is het horloge weinig functioneel. Die verbinding verloopt meestal via Bluetooth, maar als de Apple Watch en iPhone met hetzelfde netwerk verbonden zijn is Wi-Fi ook een mogelijkheid.

Dit biedt als voordeel dat de connectie ook blijft werken als je in een andere kamer bent of je iPhone ergens in huis ligt om op te laden. Bluetooth zou in een ruimte met muren en deuren na ongeveer 10 meter de verbinding verliezen. Wi-Fi heeft een veel groter bereik en is sneller.

Apple rept online nergens over deze functie en tijdens het Spring Forward event van afgelopen maandag stipte Tim Cook het maar even aan. Gelukkig wist iDownloadblog dit kleine detail dat een groot verschil maakt te melden.

Buitenshuis blijft een verbinding via Bluetooth vereist. Dat is niet zo’n probleem, want dan zit je iPhone meestal gewoon in je zak of tas. Zonder verbinding met een iPhone functioneert een Apple Watch erg beperkt. Alleen muziek luisteren en de tijd bekijken is mogelijk. Notificaties en apps zijn afhankelijk van de iPhone.
apple watch-iphone-16x9

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Alison

  Zonder verbinding met een iPhone functioneert een Apple Watch erg beperkt. Alleen muziek luisteren en de tijd bekijken is mogelijk. Notificaties en apps zijn afhankelijk van de iPhone.

  Dat is voor mij nu precies de reden dat ik nog niet overtuigd ben van de toegevoegde waarde van zo’n horloge.

  Alison

 • Profielfoto
  SvS

  Hoe is accuduur van iPhone mèt Bluetooth aan?
  Ik heb het nu standaard uit om het te besparen op bijna-klassieke 4s.

 • Profielfoto
  term54

  Het is idd erg jammer en in mijn ogen een beperking dat de apple watch bijvoorbeeld niet over een “gast” wifinetwerk een beveiligde verbinding kan opzetten naar je Iphone om alle notifications en andere zaken te updaten. Nu moet ik dus altijd mijn iphone ook meenemen.

  Verder vraag ik me af of al die apps zoals Facebook, tumbler en instagram en nog veel meer wel zin heeft op een applewatch. Volgens mij wil je een watch alleen gebruiken voor de noodzakelijk notifications en de tijd verspillende zaken wil je gewoon blijven doen op je Iphone die je toch nog bij je moet hebben.

 • Profielfoto
  tommie118

  Gelukkig wist iDownloadblog dit kleine detail dat een groot verschil te melden.

  Die zin lijkt mij niet helemaal volledig..

  ** Jup. Het woord ‘maakt’ toegevoegd – Raymon

 • Profielfoto
  sedikit

  “Apple Watch werkt thuis ook via Wi-Fi”. Fantastisch! Die mogelijkheid is wel heel erg aardig van Apple. Voor zo’n prijs. Waar doen ze het van!

 • Profielfoto
  Rolf

  Dus je hoert niet meer de HELE tijd zowel iPhone als watch bij elkaar re bewaren? In huis kun je ook slechts een van de twee bij je hebben? Top, dan is die 600 euro ook geen probleem meer….. Gelukkig !!

 • Profielfoto
  Antaeus

  Ben het helemaal met Alison eens!

 • Profielfoto
  Mich

  @SVS Apple watch werkt zelf niet met een 4S. Niets om je zorgen over te maken dus.

  Apps werken ook niet zonder iPhone? Dus als ik wil gaan lopen met enkel de Apple watch en fitness apps ben ik er aan voor de moeite?:(

 • Profielfoto
  Spinozo

  Bluetooth is veel zuiniger dan WiFI, onder meer door het kleinere bereik. As ik naar mezelf kijk past deze werking perfect: thuis ligt m’n phone overal en nergens verbonden met het netwerk maar ben ik op pad dan is ie altijd dichtbij. Heel af en toe zit ik thuis met m’n phone per ongeluk nog op 4G, zou mooi zijn als ook dan berichten binnenkomen op de watch (als die wel verbonden is met het WiFi netwerk thuis). Via iCloud / AppleID bijv.

  Je zou dan ook andere leuke combo’s kunnen maken met MacBook of iPad. Neem je alleen je MacBook en Watch mee terwijl je telefoon thuis blijft. Komt er een belletje binnen dan gaat ie via je thuisnetwerk naar je MacBook die met Bluetooth doorstuurt naar je Watch;) Of gewoon alleen de Watch mee en connecten op een WiFi netwerk in de trein/café en dan toch belletjes kunnen ontvangen via internet. Toekomstmuziek natuurlijk maar niet heel ver weg lijkt me.

 • Profielfoto
  Edwin

  Hoe is accuduur van iPhone mèt Bluetooth aan?
  Ik heb het nu standaard uit om het te besparen op bijna-klassieke 4s.

  Op mijn net nieuwe iPhone 4S is het niet merkbaar dat BT-LE aanstaat voor mijn Pebble Steel. Mogelijk wordt dat mede veroorzaakt dat de iPhone (veel) minder wordt gebruikt door de notificaties op de Pebble.

 • Profielfoto
  herman17

  Zal er ook ieder jaar een nieuwe iwatch verschijnen, of zou dit zoals de apple tv zijn en enkele na 2 à 3 jaar een nieuwe verschijnen.