Opening Apple Watch Stores nu officieel

3 reacties

Apple heeft de opening van Apple Watch shop-in-shops aangekondigd. Op 10 april zal het horloge naast in Apple Retail Stores ook te bewonderen en proberen zijn in een aantal warenhuizen in Londen, Parijs en Tokio. De verkoop begint op 24 april.

Het gaat om Galeries Lafayette in Parijs, Isetan Shinjuku in Tokio en Selfridges in London. In de tijdelijke winkels helpt Apple-personeel shoppers met het proberen en reserveren van de Apple Watch. De gouden Apple Watch Edition zal in alle drie de luxe warenhuizen aanwezig zijn.

Iedereen krijgt zowel in Apple Stores als in de nieuwe locaties 15 minuten om de Apple Watch onder begeleiding van een medewerker te proberen. Een reservering is niet verplicht, maar vanaf 10 april wel mogelijk.

Galerie-003
Galeries Lafayette in Parijs.

Op eerder gepubliceerde foto’s was al te zien dat Apple zijn intreden op een aantal balkons in het Franse Galeries Lafayette zal doen. Ook in de warenhuizen in de UK en Japan is de Apple Watch omringd door andere luxe merken.

Pre-orders voor de Apple Watch starten op 10 april ook online in Australie, Canada, China, Duitsland, Frankrijk, Hong Kong, Japan, de VS en UK. Nederlanders moeten nog een aantal weken wachten. Wie echt nieuwsgierig is, kan net als bij nieuwe iPhones ook in Frankrijk of Duitsland terecht.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Een ‘Shop-in-Shop’ concept is meestal niet tijdelijk, dus hoe je daar op komt is me een raadsel.

  Wel is het zo dat wanneer het daadwerkelijk een shop in shop concept betreft, dat de ‘Apple Watch’ divisie op zichzelf staat en dus zelf verantwoordelijk wordt voor haar omzetdoelstellingen.

  Dat is op zich een interessant gegeven, want als het nu toch niet zo’n succes wordt, dan zullen die shops inderdaad weer verdwijnen, net als het horloge en zou je kunnen spreken dat het allemaal maar tijdelijk was…

  Voorlopig is het nog niet zover. Sceptisch ben ik wel over het ding, maar dat zal velen van jullie wel duidelijk zijn.;)

 • Profielfoto
  pim939

  Het is wel een klein beetje apart dat ze een shop in shop nemen in Galeries Lafayette aangezien het op steenworp afstand ligt van een officiële Applestore.

  Aan de andere kant bedenk ik me nu dat ze dit eigelijk toch al een beetje hebben, neem als voorbeeld Den Haag, je kunt daar in de V&D naar de Dixons waar ze ook apple producten verkopen.

 • Profielfoto
  pruus

  Juist door het apart als product neer te zetten, in de fashionsfeer en setting, komt het horloge meer over als gebruiksartikel. En niet als een mobiel/telefonie/high toch ding. Ik vind dit reuze slim. Apple en mode…