Apple Watch op 24 april halen? Non, No, Nein!

Heb jij al vrij gevraagd van werk of school voor 24 april en ligt je kampeeruitrusting al in de kofferbak van je volgetankte auto, kortom, ben jij al helemaal klaar om op 24 april de grens over te gaan en zo als een van de eersten een Apple Watch te kunnen kopen in Duitsland, Engeland of Frankrijk? Jammer joh, pak de boel maar weer uit, want je komt met lege handen thuis.

Uitgelekte trainingsdocumenten voor Apple Retail-personeel onthullen dat het niet mogelijk is om een Apple Store binnen te wandelen op 24 april en naar buiten te komen met een Apple Watch, tenzij je er van te voren een gereserveerd hebt.

In de documenten, waar MacRumors de hand op heeft weten te leggen, staat te lezen dat Apple een speciaal ‘Product Reservation’-systeem in het leven heeft geroepen, samen met een voorverkoop. Beiden beginnen op 10 april. Geïnteresseerden kunnen vanaf dat moment in bepaalde Apple Stores een Apple Watch uitproberen.

Wie de ideale combinatie van horloge en bandje gevonden heeft kan online een bestelling plaatsen. Vanaf 24 april worden de eerste bestellingen uitgeleverd, zowel via de Apple Stores als online. Volgens MacRumors verwacht Apple in de beginperiode echter lage voorraden waardoor de levertijd waarschijnlijk snel zal oplopen.

Apple maakt in de documentatie een duidelijk onderscheid tussen dit voorverkoopsysteem en het al bestaande reserveringssysteem waarmee bijvoorbeeld nieuwe iPhones van te voren gereserveerd kunnen worden waarna ze in de winkel afgehaald en betaald kunnen worden. Omdat de aankoop nu vooraf online gedaan moet worden zal het waarschijnlijk niet eenvoudig zijn om als Nederlander of Belg om snel aan een Apple Watch te komen.

Wil je vanaf dag één dus met een Apple Watch om je pols lopen dan zal er wellicht weinig anders op zitten dan een oude vakantieliefde lief aankijken om er uit zijn/ haar naam eentje voor je te laten reserveren. Het is namelijk niet duidelijk of er ook vanuit andere landen een vooruitbestelling gedaan kan worden in de Duitse, Franse of Britse Stores.

Uitprobeersessies
Apple’s trainingsdocumenten onthullen meer interessante feitjes over de Apple Watch-uitprobeersessies. Zo blijkt één sessie niet korter dan vijf en niet langer dan vijftien minuten te mogen duren. Daarbij mag een klant meerdere voorgeselecteerde combinaties proberen, maar wisselen of verstellen van bandjes behoort niet tot de opties.

Een ander verhaal is het voor de ‘happy few’ die zich een Apple Watch Edition kunnen veroorloven. Zij hoeven niet tussen het plebs aan een houten tafel hun gouden klokje te proberen, maar krijgen een uur lang alle aandacht van een persoonlijke verkoper in een privé-ruimte. Deze helpt je vervolgens ook met het instellen van het horloge, zodra de bestelling geleverd is en blijft gedurende twee jaar verantwoordelijk om je happy te houden als goldmember customer.

Reageer op artikel:
Apple Watch op 24 april halen? Non, No, Nein!
Sluiten