Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 maart 2015

‘Apple Watch nog deze maand in Amerika, begin april in Nederland’

Na de aankondiging van de Apple Watch in 2014 bleven veel vragen onbeantwoord. Misschien wel de belangrijkste waren: wanneer komt het horloge in Nederland op de markt en wat gaat ie kosten? OMT heeft exclusieve informatie ontvangen die deze vragen (gedeeltelijk) beantwoordt.

Maandag worden de antwoorden verwacht op de meest prangende Apple Watch-vragen maar volgens bronnen waar OMT mee sprak komt de Apple Watch al in maart op de Amerikaanse markt en is Nederland begin april aan de beurt. Daarbij zouden de dollarprijzen één-op-één omgezet worden naar euro’s.

Volgens een bron die OMT betrouwbaar acht komt de Apple Watch nog deze maand uit in de V.S., tegelijkertijd met een aantal andere landen waaronder Groot Brittannië, Duitsland en Frankrijk. In de eerste week van april is Nederland aan de beurt, samen met een aantal andere (Europese) landen.

Dezelfde bron meldt ons ook dat de vanafprijs van de Apple Watch in Nederland 350 euro zal zijn voor het Sport-model. In de Verenigde Staten beginnen prijzen bij 350 dollar, al is daar, in tegenstelling tot de Nederlandse prijzen, nog geen BTW bij gerekend.

De Apple Watch Sport-prijs voor Nederland is geen verrassing, maar de verwachte uitkomstdata voor de V.S. en Nederland zijn wél opvallend. CEO Tim Cook gaf tijdens de bekendmaking van de afgelopen kwartaalcijfers immers nog aan dat de wereldwijde uitrol van de Apple Watch vanaf april verwacht kon worden.

OMT beschouwt dit nieuws als betrouwbaar. Toch moet opgemerkt worden dat het afkomstig is van een enkele bron die de redactie elders nog niet heeft kunnen verifiëren. Hoe het ook zij, aanstaande maandagavond weten we ongetwijfeld meer. OMT doet natuurlijk rechtstreeks verslag van Apple’s live-evenement via onemorething.nl/live.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch nog deze maand in Amerika, begin april in Nederland’
Sluiten