Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 2 maart 2015

‘Apple Watch krijgt power saving modus’

Over de accuduur van de Apple Watch is nog weinig specifieks bekend. We weten alleen dat Tim Cook zijn Apple Watch iedere nacht moet opladen. De New York Times komt met een kleine onthulling: de Apple Watch een speciale energiezuinige modus.

In deze speciale ‘Power Reserve’ modus is alleen nog mogelijk om de tijd te zien. Alle smartwatch-functies zoals apps, notificaties, fitnesstracking en een connectie naar de iPhone worden uitgeschakeld. Niet zo smart, maar allicht beter dan een lege Apple Watch.

  • Bij sommige OMT-app gebruikers is dit artikel als ‘breaking’ gepusht. Excuus, dat was niet de bedoeling.

Waarschijnlijk horen we tijdens het Apple Special Event van 9 maart meer details over de accuduur van Apple’s smartwatch. Volgens eerdere berichten zou Apple mikken op een gemiddelde accuduur van 19 uur. Dat zou bestaan uit 2,5 tot 4 uur actief gebruikt met het scherm aan en de rest in stand-by.

De magnetische oplader van de Apple Watch.

Een leuk detail uit het stuk van The Times is dat enkele Apple-medewerkers al vroeg een Apple Watch droegen, maar dat deze door middel van een speciale case vermomd waren als Samsung-smartwatch. Zo werd voorkomen dat het nog niet aangekondigde horloge te snel zou opvallen.

Reageer op artikel:
‘Apple Watch krijgt power saving modus’
Sluiten