‘Apple Watch krijgt power saving modus’

25 reacties

Over de accuduur van de Apple Watch is nog weinig specifieks bekend. We weten alleen dat Tim Cook zijn Apple Watch iedere nacht moet opladen. De New York Times komt met een kleine onthulling: de Apple Watch een speciale energiezuinige modus.

In deze speciale ‘Power Reserve’ modus is alleen nog mogelijk om de tijd te zien. Alle smartwatch-functies zoals apps, notificaties, fitnesstracking en een connectie naar de iPhone worden uitgeschakeld. Niet zo smart, maar allicht beter dan een lege Apple Watch.

 • Bij sommige OMT-app gebruikers is dit artikel als ‘breaking’ gepusht. Excuus, dat was niet de bedoeling.

Waarschijnlijk horen we tijdens het Apple Special Event van 9 maart meer details over de accuduur van Apple’s smartwatch. Volgens eerdere berichten zou Apple mikken op een gemiddelde accuduur van 19 uur. Dat zou bestaan uit 2,5 tot 4 uur actief gebruikt met het scherm aan en de rest in stand-by.

De magnetische oplader van de Apple Watch
De magnetische oplader van de Apple Watch.

Een leuk detail uit het stuk van The Times is dat enkele Apple-medewerkers al vroeg een Apple Watch droegen, maar dat deze door middel van een speciale case vermomd waren als Samsung-smartwatch. Zo werd voorkomen dat het nog niet aangekondigde horloge te snel zou opvallen.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Raymon Mens

  We hebben het toch ook niet als breaking gepusht? In het weekend schrijft er overigens doorgaans niemand iets op OMT (we hebben geen weekenddiensten en mijn werktijden zijn ma-vrij 9 to 5)

 • Profielfoto
  Usain

  Raymon had weekend, dan gebeurd er niks op OMT.

  Dus nu is het naast een lelijk horloge, ook een horloge met een batterij die zuigt. Tja ik hoop dat het een gigantische faal word. Huawei maakt wel stappen met hun nieuwe horloge.

 • Profielfoto
  sjonnie

  Hij moet ook als smartwatch de dag vol kunnen maken. Als hij dat niet kan vind ik het een enorme faal van Apple.

 • Profielfoto
  Jord

  Hij kwam wel als breaking voorbij… Dat is een beetje overdreven lijkt me…

 • Profielfoto
  sjonnie

  Enige wat het dan nog een beetje kan goedmaken zou een korte oplaad tijd zijn. Dus bijvoorbeeld 10 minuten aan lader is 80% vol. Ook dan blijft het wel lelijk vind ik.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Weird, even dubbelcheck gedaan. Op mijn iPhone was het niet breaking en op iPod wel. Heb ‘breaking’ niet aangevinkt. Hopelijk is het niets technisch en zijn nu niet alle volgende berichten ook breaking…;-)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  …Huawei maakt wel stappen met hun nieuwe horloge…

  .
  Dat ziet er inderdaad prachtig uit. Beetje jammer dat je een horloge nog zó mooi kan maken, maar als het systeem er op volslagen k.. is, heb je er ook nog niet zoveel aan.

  Ik heb nog niet één lekker werkende Android Wear watch aan de tand kunnen voelen.

 • Profielfoto
  JohnnyDeBelg

  Voor mij was het ook breaking Raymond. Geniet van je vrije tijd Raymond er is meer als Apple in het leven. Wat ik me afvraag in de zomer met de zon ga je zon grote witte vlek hebben waar je horloge heeft gezeten. Dit is een van de redenen dat ik geen horloge meer ben gaan dragen.

 • Profielfoto
  hokkie

  Als ik kijk naar mijn iPhone 6, is deze na een drukke werkdag ook leeg (bellen is nogal een werkgerelateerde bezigheid). Gelukkig heb ik in de auto een lader, anders kan ik, onderweg naar huis, ook niet mijn vrouw meer bellen om te vertellen dat ze moet gaan koken (grapje).

  Voor wat betreft de Watch, tja… Deze doe je niet zo snel aan een lader, lijkt mij. Laat staan een carkit-achtige oplossing zie ik ook niet. Dan zou een powersafe functie handig zijn, maar dan hoop ik wel dat deze via instelling automatisch kan in- en uitschakelen.

 • Profielfoto
  Papjes

  Dit wordt één grote teleurstelling vrees ik voor velen. Eigenlijk mag je het horloge niet aanraken om het 1 dag uit te houden.

 • Profielfoto
  SvS

  Sorry jongens maarruh wie kijkt er hele dag naar horloge. Dus t komt wel goe met accu, je laadt je smartphone ook elke nacht op dus dan komt horloge ernaast te liggen. Wie is er 24h/7 wakker. Alleen lastig voor mensen met wisselende (nacht)diensten.

 • Profielfoto
  Tomac5

  De eerste iPad was ook niet optimaal. Gewoon een paar generaties wachten en dan pas kopen

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik ben toch wel heel erg benieuwd hoe het gaat lopen met de Apple Watch. In mijn beleving is er nog steeds erg veel weerstand (ook bij trouwe Apple gebruikers) en koudwatervrees. Iets nieuws is natuurlijk altijd leuk en spannend, maar is het ding echt wel klaar voor massa adoptie? Voor minder doet Apple het tegenwoordig niet meer, dit is geen hobby.

  Ik voorspel een goede eerste ronde voor Apple, grote vraag is of het daarna blijft lopen. Is dit de gedroomde innovatie van Apple waar de hele wereld op zat te wachten, of komt dit als een boomerang terug?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Regarding de push: Volgende artikel ging wel goed. We houden het op een eenmalig foutje.

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Maar we hebben toch ook externe accu’s voor iPhones, waarom dan straks niet voor de WATCH?

  Batterij in je broekzak, kabeltje laat je via je zij door je mouw langs je arm lopen. Alleen werken dan die sensoren natuurlijk niet meer, maar het is net even afwachten wat de oplaadtijd zal zijn.
  Verder kun je het ook even opzij leggen tijdens opladen. Als je gewoon achter je bureau stil zit lijkt me dat er weinig te meten is. Vandaar ook die power saving modus, als je in die modus kan opladen is het ook goed.
  80% in 40 minuten zou een mooie deal zijn.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Las ik dat nou goed kost het instapmodel (sport) 350,- en een model met bandje van ijzer minstens 500,- ?

 • Profielfoto
  polansky


  Batterij in je broekzak, kabeltje laat je via je zij door je mouw langs je arm lopen. Alleen werken dan die sensoren natuurlijk niet meer, maar het is net even afwachten wat de oplaadtijd zal zijn.

  Nou superhandig….
  …Of je koopt gewoon een kwaliteitshorloge van Tag Heuer of een ander merkhorloge en je hoeft hem in geen maanden op te laden!

 • Profielfoto
  koen

  Naar mijn smaak zijn al die smartwatches veel te groot/lomp. Ik hou het wel bij mijn Swatch die alleen de tijd aangeeft.:grin:

 • Profielfoto
  Shmoo

  Tsss kijk hem daar stoer doen met dat classic horloge waar je alleen de tijd op kunt aflezen.:grin:

 • Profielfoto
  koen

  Nou vooruit, hij geeft de datum ook aan:cool:

 • Profielfoto
  Facundo

  …Of je koopt gewoon een kwaliteitshorloge van Tag Heuer of een ander merkhorloge en je hoeft hem in geen maanden op te laden!

  Inderdaad. Ik heb overigens mijn Tag Heuer in 23 jaar maar 3 keer hoeven laten ‘opladen’. Hij gaat ook alleen af bij judo en sex. (wil m’n vrouw niet verwonden)
  Een horloge is een sieraad, maar dat kan ik van die Apple Watch niet zeggen. Meer een gepimpte Casio.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Nou vooruit, hij geeft de datum/dag ook aan:cool:

  Kom maar eens terug wanneer die datum aanduiding in het Nederlands is.;-)
  Dan heb je een speciaal klokje.

 • Profielfoto
  Bman

  Beter dan zwart-wit modus van Samsung. Dat wel…

 • Profielfoto
  tomc

  Top, de Apple watch kan ‘alles’….tenzij je om half 8 ’s avonds nog wilt weten hoe laat het is want daarvoor heb je de power saving modus nodig waarmee je dan ook enkel de tijd kan aflezen. Och ja je hebt natuurlijk nog die iPhone in je zak waarop je ook de tijd kan aflezen.

  Maar goed eerst zien dan zeuren.

 • Profielfoto
  knekkie

  @tomc.

  Alles…? Als de Apple Watch een eitje voor mij bakken kan dan ben ik WEL geinteresseerd.

  Tot die tijd blijf ik sceptisch en moet de Apple Watch en het nut er van zich flink nog bewijzen…