Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 26 maart 2015

Apple Watch: Joggen zonder iPhone door loopprofiel

Op Apple.com schrijft model Christy Turling­ton wekelijkse blogs over haar training voor de Marathon van Londen. Ze gebruikt de Apple Watch om haar trainingen bij te houden. De meeste blogposts zijn slim verpakte marketing, maar vandaag zat er iets interessants bij.

Algemeen wordt aangenomen dat tijdens het joggen niet alleen de Watch, maar ook de iPhone mee moet omdat Apple’s horloge geen GPS heeft. Volgens Turlington kon haar iPhone na een paar keer joggen echter thuis blijven omdat de Watch genoeg over haar loopgedrag had geleerd.

Door GPS is het mogelijk om de afstand van een rondje joggen te bepalen. Als de Apple Watch je loopprofiel eenmaal door heeft, kunnen ook zonder GPS nauwkeurige resultaten weergeven worden. De Watch maakt dit profiel automatisch aan de hand van onder andere de grootte van je passen.

Berekenen loopprofiel

Om een loopprofiel te berekenen, moet de iPhone eerst een paar keer mee tijdens het lopen. De Watch meet hoeveel stappen je tijdenslopen, joggen en sprinten hebt gedaan. Door dit te combineren met gelopen afstand uit de GPS-data van de iPhone leert de Apple Watch je stapgrootte bij iedere loopintensiteit. Door het aantal stappen te tellen en met de accelerometer te meten of je loopt of rent kan de afstand later alsnog geschat worden:

  • Gemiddelde stapgrootte bij activiteit x aantal stappen = afstand.

Volgens Turlington kan de Apple Watch op deze manier ook zonder iPhone haar workouts nauwkeurig meten. Zowel buiten als op de loopband.

After you run with Apple Watch and your iPhone a few times, the Workout app knows more about your stride. So you can run on a treadmill or outside without your phone and still get a really accurate workout summary.

De Apple Watch heeft ook de beschikking over interne opslagcapaciteit voor muziek. Met een paar Bluetooth-earphones hoeft de iPhone ook niet meer mee voor het luisteren van muziek.

Fitness-app op de Apple Watch.
Reageer op artikel:
Apple Watch: Joggen zonder iPhone door loopprofiel
Sluiten