Apple Watch-app onthult instellingen voor privacy, muziek, notificaties, meer

10 reacties

In het vorige week vrijgegeven iOS 8.2 krijgt je iPhone twee nieuwe apps voor bij de Apple Watch. De eerste is een nu nog verborgen fitness-app en de tweede is de Apple Watch-app die weinig doet totdat er een Apple Watch met de iPhone verbonden is.

Ontwikkelaar Hamza Sood heeft niet alleen de fitness-app, maar ook de Apple Watch-app al aan de praat. Hierdoor wordt een hoop duidelijk over het synchroniseren van muziek, foto’s, instellen van notificaties en meer.

Instellingen op de iPhone, donker thema

Alles wat met de Apple Watch te maken heeft, is uitgevoerd in een donker thema. Het instellen van de Apple Watch gebeurt volledig vanaf een iPhone, want op een klein scherm is het lastig instellen. Onderstaand alle opties:
watch-app-001

Timers en Notificaties

Het weergeven van de tijd notificaties zijn twee belangrijke functies van de Apple Watch. Via de Apple Watch-app is in te stellen welke timers en notificaties van je iPhone aan de Watch doorgegeven moeten worden. Een belangrijke privacy-functie zorgt ervoor dat notificaties niet altijd zichtbaar zijn.
watch-app-002

Muziek en foto’s

De Apple Watch heeft 8GB opslagcapaciteit voor onder andere muziek en foto’s. Deze zijn ook beschikbaar als de Apple Watch niet met een iPhone verbonden is. In de Watch-app kies je playlists, albums en opslag­limiet. Er is plaats voor ongeveer 200 liedjes en 100 foto’s.
watch-app-003

Privacy en personalisatie

De strekte van de trillen en het volume van notificaties zijn aanpasbaar. Een niet eerder door Apple genoemde functie is Cover to Mute waarbij een oproep of seintje geweigerd kan worden door je hand over de Apple Watch te plaatsen. Uiteraard is ook een links- en rechtshandigen gedacht.
watch-app-004

Meer instellingen

Er is nog veel meer aan de Apple Watch in te stellen. Onderstaand alle overige screenshots van de Apple Watch-app.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Yosemite095

  Ziet er goed uit. Ik vraag me af hoe ze zogenaamd een Apple Watch verbonden hebben.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  En nu nog even een optie krijgen om die app ook weer te verwijderen. Want het is ietwat irritant die voor de eeuwigheid met je mee te dragen, ook als je géén Watch hebt (of van plan bent te gaan kopen).

 • Profielfoto
  sunapple

  @KW, Gokje; jij hebt een 8GB iPhone?

 • Profielfoto
  SvS

  Eens met KW. Ongeacht opslaggeheugen van iPhone, gebruikers moeten eindelijk eens optie krijgen om Apple’s apps te uitschakelen.

 • Profielfoto
  TorchedPoseidon

  Enige logica dicteert dat het voor deze app niet anders mogelijk is dan standaard met iOS te leveren. De integratie die de Watch heeft met iOS zorgt ervoor dat dezelfde functies niet mogelijk zijn via een App Store app (sandboxing) dus moet het wel ‘native’ meegeleverd worden.

 • Profielfoto
  sonic1984

  @Lastminuteguy – idd, maar het zou mooi zijn als je in je instellingen apps zou kunnen verbergen. Ik gebruik heel veel Apple apps niet. Die staan nu in een mapje apple zooi samengevoegd;-)
  Ik krijg in juli lekker mijn Pebble Time Steel (RVS) – met leren en stalen bandje voor 240 dollar.

 • Profielfoto
  Ni3l55

  Eens met KW. Ongeacht opslaggeheugen van iPhone, gebruikers moeten eindelijk eens optie krijgen om Apple’s apps te uitschakelen.

  Inderdaad! Of Apple moet echt bijv. 16GB iPhones aanbieden ipv. <12gb iPhone. Heb zelf een iPhone 6plus met 16GB en moet steeds apps verwijderen om ruimte te krijgen, terwijl ik 3/5 van de Apple apps niet eens gebruik.

 • Profielfoto
  jackybe67

  Sonic1984,

  ik zal blij zijn dat ik mijn Pebble in de schuif kan leggen. Word echt niet goed van al die irritante connectie problemen. Ook de nieuwe kan mij echt niet bekoren. De Watch zal het worden.:-)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Kun je de Watch-app ook niet verbergen via Beperkingen?

  Zoals dit al wel kan met de Podcasts-app en iTunes Store-app.

  Helaas krijg je dan volgens mij niet de ruimte terug.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  @KW, Gokje; jij hebt een 8GB iPhone?

  .
  Of ik nu 8 of 128 heb, maakt helemaal niets uit.

  Je moet de zooi die je niet gebruikt, gewoon kunnen verwijderen.