Apple Watch: 18 uur accuduur in detail

19 reacties

Tijdens het Spring Forward Event maakte Apple bekend dat de Apple Watch de hele dag, of ruim 18 uur op accu werkt. Daarbij wordt uitgegaan van gemiddeld gebruik. Hoe dat gemiddeld wordt berekend? Apple is heel open over de testmethode en berekeningen.

18 uur accuduur is gebaseerd op: 90 keer de tijd checken, 90 notificaties, 45 minuten gebruik van apps en een workout van 30 minuten waarbij muziek via Bluetooth naar een headset wordt gestuurd. De accuduur is nog verder gespecificeerd.

Dit zijn de verschillende mogelijkheden bij een volle accu:

 • Bellen: 3 uur via bluetooth-verbinding met iPhone
 • Muziek luisteren: 6,5 uur via bluetooth-hoofdtelefoon
 • Sporten/workout: 7 uur met gebruik van alle sensoren
 • Tijd checken: 48 uur bij 5x per uur 4 seconden kijken
 • Power Saving modus: 72 uur bij 4x per uur 4 seconden tijd checken

De Power Saving Modus wordt automatisch geactiveerd als de accu ver leeg is. Alle smart-functionaliteit en verbindingen worden uitgezet en het horloge kan alleen nog de tijd weergeven. Minder functioneel, maar de Watch gaat weer wel drie dagen extra meeĀ op een acculading.

Daarnaast meldt Apple dat het ongeveer anderhalf uur duurt om de Apple Watch 80 procent op te laten. Volledig opladen duurt circa twee uur. Als laatste is bekend gemaakt dat de accu van de Apple Watch vervangbaar is. Hoe dit in zijn werk gaat en wat de kosten zijn is nog onduidelijk.
watch-chars

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  GT1988

  Klinkt best aardig. Ik vind het belangrijk dat hij ook m’n slaapruimte mee pakt. Hopelijk kun je ook instellen welke apps notificaties mogen doorsturen zodat je de accuduur ook nog aardig in eigen hand hebt. Als je slaapt verbruikt dit lijkt mij nauwelijks accu? Dan is twee dagen toch wel haalbaar lijkt me. De tijd zal het leren

 • Profielfoto
  GT1988

  En 1.5 uur voor 80% is toch redelijk logisch als het twee uur duurt om 100% te behalen. Zou je normaal gesproken 75% bereiken bij 1.5 uur? Wat is er dan bijzonder aan die 5%?

 • Profielfoto
  seek

  Dus in automatische (als accu reeds erg leeg is) Power Saving Modus gaat de accu nog 72 uur mee?
  Zo ja, bijzonder!
  Zo nee, voorlaatste alinea even herschijven.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Zoals het er staat:

  If your battery gets too low, Apple Watch automatically switches into Power Reserve mode so you can continue to see the time for up to 72 hours.

 • Profielfoto
  seek

  @Raymon Zeer correct!:smile: Da’s niet gek. Alhoewel, is het eigenlijk niet diep triest voor iets wat dan niet meer is dan een horloge?!

 • Profielfoto
  Buzz

  Een horloge met een retina display. Als je het zo zegt is het niet zo diep triest meer toch?

 • Profielfoto
  Chowpatty

  Nee.

 • Profielfoto
  madcat

  Ik ben benieuwd naar de “real life” resultaten, maar zit ziet er goed uit.
  De usecase om muziek op je horloge te hebben en er dan naar te luisteren via bluetooth of via je apple watch een telefoon gesprek voeren is denk ik niet zo relevant.

  7 uur sporten is nog best wel netjes, jammer dan ze er dan toch niet een gps chip in hebben gezet zodat de fanatieke sporters gewoon zonder iphone 3 uur kunnen gaan hardlopen terwijl hun locatie wordt getrackt en muziek via bluetooth gespeeld kan worden.

  De eerste week zal iedereen wel brand en schande roepen omdat ze de hele dag er mee zitten te spelen, maar ben erg benieuwd of mensen na 1 maand er al 2 dagen mee kunnen doen, zodat bijvoorbeeld slaap analyse en wek functie gebruikt kan worden.

  Persoonlijk wacht ik sowieso nog op versie 2, ik ze mij er nog niet mee lopen. Maar had ook nooit gedacht dat ik een iPad nodig zou hebben:lol:

 • Profielfoto
  koolenboer

  Ja! Nog een Apple apparaat dat na 1 dag leeg is. Welcome to the Apple Family Apple watch! You can join our other products: iPhone, MacBook with your awesome One day battery life!!!!

 • Profielfoto
  koolenboer

  Correctie. All day battery life

  Woot woot!

 • Profielfoto
  Afroman

  Nou ja ik heb echt niks te klagen over de MacBook accu’s hoor. Noch voor de iPad.

  De iPhone misschien wel, maar bij intensief gebruikt redt die het wel tot ik thuis kom maar bij normaal gebruik gaat die best 2 dagen mee.

  Maar ja, dan moet je ook gaan werken in plaats van de hele dag op whatsapp zitten.

 • Profielfoto
  IPhonePeter

  En wat kunnen we van de levensduur verwachte van de accu voor deze prijs?

 • Profielfoto
  polansky

  “Apple Watch: 18 uur accuduur”
  …En wat Apple in alle stilte voor zich houdt is hoeveel korter de batterij van je iPhone nu meegaat wanneer je de Apple Watch gebruikt.

  Overigens 18 uur is niet erg lang, er zijn heel wat mensen die er een kortere nachtrust dan 6 uur op nahouden.

 • Profielfoto
  IsSidha

  Maar ja, dan moet je ook gaan werken in plaats van de hele dag op whatsapp zitten.

  woot woot (y)

 • Profielfoto
  The Gimp

  Ik ben er van overtuigd dat de batterij van je iPhone net langer mee zal gaan.
  Vandaag neem je je iPhone om notificaties te bekijken, dit gaat vanaf nu via de Apple Watch. Hierdoor zal je niet voor kleine zaken je iphone uit je zak nemen, scherm aandoen etc… maar dus via de Apple Watch.

  Maar zoals al enkelen hier hebben gemeld, wachten tot de massa er mee aan de slag gaat en hun bevindingen na pakweg 1 maand eens deftig neerschrijven.

 • Profielfoto
  Edwin

  Is de tijd altijd zichtbaar zoals tijdens autorijden en vergaderingen waar je blik soms even afdaalt naar het horloge zonder daar je arm of pols voor te moeten bewegen.

  Ik ben bang van niet en in dat geval ga ik voor mijn tweede Pebble (Time Steel). De tijd en notificaties zijn voor mij de enige belangrijkste features.

 • Profielfoto
  Needler

  De Apple Watch ademt “wacht op generatie 2 of 3”. Dat is dan ook precies wat ik ga doen:)

  Native apps, GPS, 33% dunner, 2 dagen batterijduur, meer sensors en ik stap in.

 • Profielfoto
  zepkleiker

  Met in het achterhoofd dat een Pebble het bijna een week volhoudt en de nieuwere Android Wear-horloges 2 dagen, vind ik 18 uur wel ERG matig voor zo’n duur apparaat. Zo kun je wel erg goed zien dat Apple een premium prijs vraagt voor een gemiddeld apparaat. Jammer.

 • Profielfoto
  Cobus Van beek

  Wanneer power saving mode ingaat bij 20% heb je geen 7 uur sport en fitness maar 5uur en 40 minuten, bellen idem, geen 3 uur maar 2,5 uur, etc etc. Al is de batterycapaciteit niet overdreven, toch is het voor een eerste versie een normale start. Iphone 6plus gaat voor de meeste mensen al 2 dagen mee. Zet de telefoon even op de oplader s’avond tijdens douchen en de koffie en huppa weer volle bak voor de nacht. Dus zo moeilijk is het niet, ga anders de endless battery zelf maar uitvinden!