Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2015

Apple Watch: 15min proberen, reserveren

We naderen 10 april, de dag waarop de Apple Watch alvast in Apple Stores in de VS, UK, China, Duitsland en Frankrijk te proberen zal zijn. Inmiddels is duidelijk hoe Apple dit aan gaat pakken. Iedere klant krijgt 15 minuten om de Watch onder begeleiding te proberen.

Apple Stores worden voorzien van een tafel waarop alle horloges uitgestald staan. Je kunt vervolgens een aantal modellen uitkiezen, waarna een medewerker je bij een van de 10 ‘try-on stations’ in de winkel helpt met passen en het kiezen van een bandje.

Iedereen krijgt 15 minuten om de Apple Watch te proberen en kan daarna een reservering plaatsen. Weet je al welke Watch je wil? Dan mag je meteen door naar een sales-gedeelte of reserveer je simpelweg een Apple Watch in de Online Apple Store. De verkoop start in eerder genoemde landen op 24 april.

Kopers van de gouden Apple Watch Edition krijgen een speciale behandeling. Niet een, maar twee medewerkers assisteren. Bovendien hebben deze medewerkers extra training gekregen. De Apple Watch Edition is niet bij alle Apple Stores verkrijgbaar.

Geen afspraak nodig

Volgens 9to5Mac is het niet nodig om een afspraak te maken om de Apple Watch te proberen. Apple zal 75 procent van het personeel inzetten om klanten die voor een Apple Watch komen te helpen. Lange wachtrijen worden voorkomen omdat alle winkels voldoende ‘try-on stations’ krijgen.

Naast de Apple Store, worden ook in warenhuizen en modieuze boetiekjes voorbereidingen getroffen voor de verkoopstart van de Apple Watch. Waarschijnlijk wordt daar met een vergelijkbaar systeem gewerkt.

Trainingsmateriaal voor medewerkers: niet ieder bandje past esthetisch bij iedere Watch.

Nederlandse Apple Stores

In Nederland starten de pre-order en verkoop van de Apple Watch waarschijnlijk enkele weken na 10 april. In de Apple Stores van Amsterdam, Haarlem en Den Haag zal volgens hetzelfde principe gewerkt worden, we moeten alleen iets langer op de komst van de Watch wachten.

Reageer op artikel:
Apple Watch: 15min proberen, reserveren
Sluiten