Apple vol lof over nieuwe Jobs-biografie

23 reacties

Morgen verschijnt het nieuwe boek Becoming Steve Jobs in de iBooks Store. In deze biografie is vooral aandacht voor de verhalen van familie­leden, collega’s en vrienden van Jobs. Dat schetst een totaal ander beeld van de Apple-oprichter dan we kennen.

Het nieuwe boek valt in de smaak bij de Apple. Eddy Cue Twitterde dat het boek als eerste en enige laat zien wie Steve echt was. Eerder zei Tim Cook al dat hij zich niet kon vinden in de biografie van Walter Isaacson uit 2011, maar het boek van Brent Schlender en Rick Tetzeli erg kan waarderen.

Jonathan Ive, Tim Cook, Eddy Cue en weduwe Laurene Powell Jobs komen in het boek aan het woord. Een woordvoerder van Apple zegt tegen The New York Times dat Apple een gevoel van verantwoordelijkheid voelde om meer over de échte Steve te zeggen.

“Het boek geeft een beter beeld van Steve dan alles wat tot nu toe we hebben gezien. We zijn blij meegewerkt te hebben.”

Wie niet kan wachten tot morgen, kan in iBooks al een fragment van hoofdstuk 13 lezen. Daarin gaat het over de aanloop naar de speech die Jobs in 2005 op Stanford gaf. Volgens zijn weduwe was Steve erg zenuwachtig. De familie Jobs kon hun autosleutels niet vinden en werd op de heenweg door politieagenten aangehouden. Eenmaal aangekomen gaf Steve alsnog de speech van zijn leven.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Ik vind het maar raar dat Eddy Cue en Tim Cook de enige officiële autobiografie afkraken. Uiteindelijk heeft Steve Jobs zelf nog zijn toestemming gegeven voor zijn eigen biografie die is geschreven door Walter Isaacson.

  Misschien dat de ‘heren’ in dit nieuwe boek zichzelf wat beter willen profileren, door zichzelf een grotere rol toe te bedelen? De één zijn dood is immers de ander zijn brood.

 • Profielfoto
  koen

  Die schrijvers zijn binnen:grin:

 • Profielfoto
  wensink

  Misschien dat de ‘heren’ in dit nieuwe boek zichzelf wat beter willen profileren, door zichzelf een grotere rol toe te bedelen? De één zijn dood is immers de ander zijn brood.

  Tim en Eddy zijn al rijk zat, ik geloof helemaal niet dat ze dat willen.
  Steve wilde niks meer aan de biografie veranderen, dat had hij al voordat hij af was gezegd en dat heeft hij dus ook niet meer gedaan. Daarbij ging dat boek over het leven van Steve, maar hij kan natuurlijk niet zelf beoordelen hoe hij door anderen wordt ervaren, dat kunnen alleen zijn naaste familie en de mensen die jaren met hem hebben gewerkt. Tim, Eddy en zijn vrouw zijn daar voorbeelden van.

 • Profielfoto
  Appleflep

  Komt er ook een fysiek exemplaar?

 • Profielfoto
  KevinKrill

  Er staan 2 boeken in iBooks. 1 van 4,1mb en 1 van 20,mb. Wat is het verschil?

 • Profielfoto
  Alison

  KevinKrill: 15,9 mb.

  Alison

 • Profielfoto
  ro_me

  Zon biografie is niets meer als Apple reclame! Fictie! Voer voor de fanboys!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Benieuwd of het niet te gekleurd is. Vanaf morgen weer wat om te lezen!:smile:

 • Profielfoto
  sunapple

  Zon biografie is niets meer als Apple reclame! Fictie! Voer voor de fanboys!

  Inderdaad, Steve Jobs heeft ook nooit bestaan; het is een groot verzonnen verhaal om meer iPhones en adapters te verkopen!

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  Er staan 2 boeken in iBooks. 1 van 4,1mb en 1 van 20,mb. Wat is het verschil?

  Met plaatjes of zonder plaatjes misschien?

 • Profielfoto
  Ne0

  Komt deze ook als hardcopy?

 • Profielfoto
  koen

  Dat is hierboven al gevraagd(y)

 • Profielfoto
  MvdM

  Dus medewerkers van Apple doen zelf mee aan het boek en vinden het dan de beste biografie die er over Steve is… o wacht… alles wat Apple maakt is ‘het beste en most incredible in the whole world’ etc…

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Wat is deze?
  Zoek ‘Becoming Steve’ in iTunes of in iBooks en je krijgt twee versies waarvan eentje voor 13,99€. En deze is ook aanzienlijk lichter. 4 MB tegen de 20 MB van Raymon. En nog verschillende uitgevers?

 • Profielfoto
  koen

  Vreemd, ik zie maar één versie, van 20.9 MB.

 • Profielfoto
  Ne0

  Ik bedoelde, komt er ook een NL hardcopy versie

 • Profielfoto
  IsSidha

  @ro_me .. ga dan de biografie van Karl Albrecht lezen, literatuur hoogstandje van de bovenste plank.. zou helemaal bij jou passen

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  ro_me 15 uur geleden
  Zon biografie is niets meer als Apple reclame! Fictie! Voer voor de fanboys!

  Wie ‘fanboy’ roept is af.

 • Profielfoto
  roys

  Ik heb dit boek al sinds vrijdag thuis liggen. Via bol.com. Hardcover is ook verkrijgbaar.

  Leuk boek tot nu toe, al heb ik pas twee hoofdstukken gelezen.

 • Profielfoto
  Buzz

  Ik vind het maar raar dat Eddy Cue en Tim Cook de enige officiële autobiografie afkraken. Uiteindelijk heeft Steve Jobs zelf nog zijn toestemming gegeven voor zijn eigen biografie die is geschreven door Walter Isaacson.

  Tsja, betekent dat dan dat het boek niet bekritiseert mag worden? Dat Isaacson het boek met tegenzin geschreven heeft en totaal geen interesse had in de technologiesector en de rol van Jobs daarin straalt er vanaf. Wat dat betreft zal deze nieuwe biografie al snel beter zijn.

 • Profielfoto
  ilja.nieuwland

  … Wij van WC-Eend?…