Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 maart 2015

Apple vol lof over nieuwe Jobs-biografie

Morgen verschijnt het nieuwe boek Becoming Steve Jobs in de iBooks Store. In deze biografie is vooral aandacht voor de verhalen van familie­leden, collega’s en vrienden van Jobs. Dat schetst een totaal ander beeld van de Apple-oprichter dan we kennen.

Het nieuwe boek valt in de smaak bij de Apple. Eddy Cue Twitterde dat het boek als eerste en enige laat zien wie Steve echt was. Eerder zei Tim Cook al dat hij zich niet kon vinden in de biografie van Walter Isaacson uit 2011, maar het boek van Brent Schlender en Rick Tetzeli erg kan waarderen.

Jonathan Ive, Tim Cook, Eddy Cue en weduwe Laurene Powell Jobs komen in het boek aan het woord. Een woordvoerder van Apple zegt tegen The New York Times dat Apple een gevoel van verantwoordelijkheid voelde om meer over de échte Steve te zeggen.

“Het boek geeft een beter beeld van Steve dan alles wat tot nu toe we hebben gezien. We zijn blij meegewerkt te hebben.”

Wie niet kan wachten tot morgen, kan in iBooks al een fragment van hoofdstuk 13 lezen. Daarin gaat het over de aanloop naar de speech die Jobs in 2005 op Stanford gaf. Volgens zijn weduwe was Steve erg zenuwachtig. De familie Jobs kon hun autosleutels niet vinden en werd op de heenweg door politieagenten aangehouden. Eenmaal aangekomen gaf Steve alsnog de speech van zijn leven.

Reageer op artikel:
Apple vol lof over nieuwe Jobs-biografie
Sluiten