Apple Special Event 9 maart: de opbouw is begonnen

5 reacties

Over een week is het zover. Op maandag 9 maart betreedt Tim Cook het podium van het Yerba Buena Center in San Francisco voor het Spring Forward Event. Daar horen we onge­twijfeld meer over de Apple Watch. Er lijkt ook weer een grote demo-ruimte te komen.

Lezers van 9to5Mac maakten foto’s van de opbouw. Net als bij de introductie van de Apple Watch in september wordt een extra, wit gebouw opgezet. Bij vorige events gebruikte Apple overigens andere zalen in het Yerba Buena Center voor demo’s. Zou het toch een Beats VIP-party worden?
yerba-beuna-opbouwmaart2015-01
Tijdens het vorige evenement mochten journalisten de Apple Watch uitgebreid bekijken, maar nog niet gebruiken. Het horloge speelde slechts een demo af en alle andere functies waren uitgeschakeld. Waarschijnlijk wordt dat op 9 maart anders. De Apple Watch is vanaf april te koop en nu zo goed als af.
apple-product-display
Naast de Apple Watch horen we tijdens het evenement mogelijk ook meer over de geruchtmakende 12-inch MacBook Air. Op gebied van software kan Apple uitgebreider ingaan op de Foto’s-app voor OS X en de opvolger van Beats Music die naar verluidt het traditionele iTunes en streaming Beats Music gaat combineren.

OMT zit niet bij Apple in de witte tent, maar in eigen studio. We doen live verslag met een uitgebreide voor- en nabeschouwing in een extra OMT LIVE. Geen zin om te kijken? Lezen kan natuurlijk ook. De redactie blogt live.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  tomhhw

  Kan je ook nog de extra omt live bijwonen?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Waarschijnlijk niet, maar ik laat het aan Koen en Jan David om daar iets definitiefs over te zeggen. Weet niet of die beslissing al genomen is.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Meestal op de dag dat er een event is sluit ik mij af van al het Apple nieuws online zodat ik later wanneer Apple de show online plaatst rustig kan terugkijken zonder alle storingen en fouten.

 • Profielfoto
  Bman

  Dacht ik ook aan Shmoo: lekker pushnotificaties uit en de dag erna lekker keynote op Apple.com kijken zonder de website door te spitsen. MAAR, er gaat dan wel veel spanning verloren en je bent de volgende dag niet op de hoogte van het laatste nieuws dus kun je niet lekker als Applefan je mening verkondigen tegenover iedereen die je tegenkomt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Wat denken jullie?
  Gaat het een Apple Watch only event worden of krijgen we ook nog extra’s?
  Gezien de FOCUS van de media aandacht is een Apple Watch ONLY event misschien wel de slimste keuze.

  Denk bij extra’s aan:

  iPad Pro
  iPad is meestal na de zomer pas. Maar als het een iPad Pro betreft kan ik mij voorstellen dat er aankondiging bij komt voor een Touch aangepast Mac OSX en dito Apps.

  Apple TV
  Apple TV geloof ik niet meer in. TV is dood Netflix, Hulu en HBO zijn de (legale)manier. Hier valt voor Apple geen graantje mee te pikken. Zelfs niet met een eigen Apple Televisie. Alleen het apparaat dat het weergeven van deze diensent mogelijk maakt. Maar ja die is redelijk uit ontwikkeld. Misschien games en SIRI besturing als verbeteringen.

  MacBook 12″
  Wie weet is dat wel onderdeel van de iPad Pro.