Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 2 maart 2015

Apple registreert zich als autofabrikant

Aan geruchten over Apple’s plannen om een voertuig te maken geen gebrek, maar nu staat het ook officieel zwart op wit. Het Zwitserse ApfelBlog heeft ontdekt dat Apple zijn merknaam in Zwitserland heeft uitgebreid naar de categorie voertuigen.

Hierdoor mogen het merk ‘Apple’ en het Apple-logo nu in Zwitserland gebruikt worden op middelen voor vervoer over land, door de lucht of over het water. Apple heeft vast geen interesse om nog een boot te maken, maar juridisch gezien is de mogelijkheid om een auto te maken nu in de pocket.

De aanvraag werd door Apple’s vaste advocatenkantoor Baker & McKenzie gedaan. De timing is opmerkelijk, want vorige week regende het nog geruchten over ‘Project Titan’. Apple zou onder die naam bezig zijn een auto te maken die al in 2020 op de markt moet komen.

De registratie lijkt niet gericht te zijn op CarPlay, dat heeft namelijk al een eigen merkregistratie in Zwitserland. Dit is vooralsnog de hardste en verifieerbare bevestiging van Apple’s autoplannen die we hebben gezien.

En die boot? Dat is Venus. Het jacht dat Apple-oprichter Steve Jobs liet bouwen. Jobs heeft de tewaterlating zelf nooit meer kunnen meemaken, maar sindsdien is de ‘Apple-boot’ in gebruik door zijn vrouw en andere bekenden van de familie die er regelmatig een tochtje mee maken.

Reageer op artikel:
Apple registreert zich als autofabrikant
Sluiten