‘Apple plant groot inruilprogramma voor Android-switchers’

5 reacties

Apple gaat een nieuwe troef inzetten om Android-gebruikers die een iPhone overwegen over de streep te trekken. Volgens blogger Mark Gurman van 9to5Mac wordt een groot inruilprogramma voor toestellen van andere merken op touw gezet.

Het is bij de Apple Retail Stores al langer mogelijk oudere iPhones en iPads in te ruilen voor korting op een nieuw exemplaar. Binnenkort kunnen ook Android, BlackBerry en Windows Phone-toestellen ingeleverd worden voor een gift card die direct in de winkel gebruikt kan worden.

De waarde van een toestel wordt berekend aan de hand van de cosmetische en technische conditie. Voor een iPhone 5s in goede staat wordt momenteel een vergoeding van € 201 gegeven.

Volgens 9to5Mac krijgen Apple Store-medewerkers momenteel training en start het inruilprogramma volgende week bij alle winkels in de VS. Het is nog niet bekend wanneer Europese Android-switchers bij de Apple Store terecht kunnen. Het inruilprogramma voor oude iPhones en iPads startte in Nederland in augustus van 2014.

Volgens recente cijfers winnen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus snel marktaandeel ten koste van Android-toestellen. Met een aantrekkelijke manier om te switchen in het vooruitzicht neemt die voorsprong ongetwijfeld toe.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  StephanNL

  201 euro voor een iPhone 5S. Je moet wel gek zijn … Maar als je zulke bedragen voor Windows Phones kunt krijgen, gelijk doen!

 • Profielfoto
  Myquandro

  Je kunt je iPhone dan nog beter via marktplaats verkopen. Dan krijg je er waarschijnlijk €50 to €100 meer voor.

  Wel mooi dat Apple nu ook inruil programma’s opzet voor Android en Windows phones, maar als die prijzen net zo afwijken van de tweedehands markt als bij iPhones lijkt het me niet veel effect hebben. De meeste klanten zullen dan waarschijnlijk zelf junkie phone proberen te verkopen.

 • Profielfoto
  GT1988

  Bij Amac kun je al langere tijd inruilen. Krijg je 230-280€ voor een 5S. Zelf daarvoor zou ik hem persoonlijk niet inruilen maar 201€ is wel extreem laag.

 • Profielfoto
  Odyssey

  wat ze beter zouden maken is een tool die contacten, sms’en, foto’s etc van een android toestel kan kopiëren naar iPhone. Ik stond daar bij stil toen ik mijn iPhone 6 kocht. In de rij naast mij iemand die hetzelfde deed en van android kwam, de winkelbediende had een computer waarbij tussen android toestellen gegevens direct konden worden overgezet. maar dat ging uiteraard niet bij iPhone.. Een android app specifiek voor switchers die je gegevens backupt naar iCloud zou fantastisch zijn.

  (eventueel al dan niet met app store licenties voor de reeds gekochte android apps)

  Dat verlaagt enkel de drempel voor mensen om te switchen imho:)

 • Profielfoto
  Dekion

  Odyssee, hiervoor bestaan trucjes hoor:)

  Eerlijk gezegd, geen simpele, maar via verschillende tools en export/import bestaan er mogelijkheden. Heb eerst al mijn contacten in Gmail gestopt, deze dan geïmporteerd in contacten op een Mac en daarna in iCloud gekregen.

  Toch een tijde mee bezig geweest, maar resultaat was er uiteindelijk;)