Apple licht ruim 40 nuttige Watch-apps uit

14 reacties

De verkoopstart van de Apple Watch op 24 april komt steeds dichterbij en ontwikkelaars hebben hun eerste voor de Watch geopti­maliseerde apps bij Apple ingeleverd. Tijd om kennis te maken met de mogelijkheden die externe apps aan het horloge gaan toevoegen.

Op een nieuwe pagina licht Apple ruim 40 apps uit die nuttig zijn bij alledaagse gebruik. Van de bekende sociale netwerken tot winkels, hotels maar ook enkele onbekende apps en diensten.

kids-watch De apps van retailer Target, Starwood Hotels, Nike+ Running en Instagram zijn uitgebreid te bekijken. Andere apps hebben een screenshot en omschrijving.

Een opvallende app is PlayKids, waarmee ouders vanaf hun Apple Watch controle over de iPhone of iPad van hun kinderen kunnen krijgen. Kijkt je kroost te lang een video? Dan is het mogelijk om deze vanaf je Apple Watch te stoppen wanneer het tijd is voor een pauze. Ook kunnen leuke, geanimeerde berichtjes verzonden worden als het tijd is om te eten, tanden poetsen of slapen.

Meer apps en voorbeelden zijn te vinden op apple.com/watch/app-store-apps.

Meer? Bij WatchAware is ook een (onofficiële) verzameling Apple Watch-apps te bekijken.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Zo’n App als playkids is wel weer vreselijk betuttelend.

  Hoe moeilijk is het om gewoon naar je kids toe te lopen om te zeggen dat het nu wel genoeg is geweest?

  Blijkbaar een App voor ouders die weinig zin hebben om met hun kinderen real life te communiceren…

 • Profielfoto
  Dennissimeau

  Ik hoop dat de volgende partijen snel met Apple Watch ondersteuning komen:P :

  NS
  ABN AMRO
  Whatsapp
  Spotify
  Tweetbot
  Paypal
  NU.nl
  Tinder:P .

 • Profielfoto
  Hydræ

  Lijkt me lastig bedienen op zo’n klein scherm..

 • Profielfoto
  crazylegs

  Op http://watchaware.com/watch-apps staan er nog veel meer:)

 • Profielfoto
  Martin1610

  Interact with your kids???

 • Profielfoto
  SvS

  Yep ik ben lang niet ouderwets maar ouder-kind gewoon real life contact graag. Wellicht kan ’t handig zijn als ze twee verdiepingen hoger zitten.

 • Profielfoto
  polansky

  Goeie Crazylegs!

  Kun je gelijk ‘Steaks‘ bekijken die je on the fly uitlegt hoe je een biefstukje moet bakken of een prank uithalen met ‘Fartwatch‘ en als het allemaal nog niet genoeg is helpt ‘Waterminder‘ je eraan te herinneren dat je nog wat moet drinken…

  Of wanneer je een vriendje hebt met nog zo’n apple watch kun je samen gebruik maken van Zello Walkie Talkie! Kun je net doen alsof je zelf 007 bent! Wie dan 006 of 008 is moeten jullie zelf onderling even uitmaken…

  En als je dan wat ‘ontdekt’ hebt kun je gebruik maken van de handige app Watchnotes waarmee je aantekeningen kunt schrijven op je eigen Apple Watch.

  Voor wie geen vrienden heeft, die kan een spelletje spelen met Simon says waarbij je de kleurtjes moet aantikken die je zojuist hebt gehoord… en als je dan honger krijgt pak je natuurlijk de Recipe Planner erbij om te zien wat je zoal kunt eten en als het dan tijd wordt om te gaan slapen gebruik je Sunset en Sunrise, zodat je exact kunt zien hoe laat de zon onder gaat en weer opkomt zodat je jouw wekker er precies op gelijk kunt zetten.

  Ik zeg wekker, want ’s nachts moet je natuurlijk wel je Apple Watch opladen zodat hij de volgende dag weer even gebruikt kan worden… Hoeveel stroom je iPhone erbij verbruikt wordt overigens door Apple angstvallig stil gehouden, want je hebt natuurlijk kans dat jouw Apple Watch na 16.00 uur niet meer bruikbaar is omdat je vergeten bent je iPhone op te laden…

  Dat de Apple Watch met deze genoemde apps een must have én life changing experience zal zijn lijkt me overduidelijk!

 • Profielfoto
  KrijnB

  Polansky, zou je zo vriendelijk willen zijn om je commentaar op de introductie van de iPhone en iPad nog een terug te willen zoeken? Volgens mij ben je echt iemand die overal vooraf commentaar op heeft. Ben benieuwd wat je destijds allemaal te zeuren had……..

 • Profielfoto
  polansky

  Zo KrijnB – Poeh poeh!

  Als je terugzoekt op de introducties die Apple heeft gedaan over de afgelopen 10 jaar zul je zien dat ik alleen echt sceptisch ben over de Apple Watch.;)

  Bovendien mag ik zelfs op een Apple site zeggen wat ik wil en als je dat niet aanstaat lees je mijn berichten toch gewoon niet!

  Ik hoef mij door Apple toch niet te laten ringeloren en alles te geloven wat ze je aan marketing prietpraat ingeven.
  Kijk naar de Apps die voor dit horloge uitkomen en je ziet dat er tot nu toe werkelijk niets bijzonders tussenzit.

  Dat er bij de intro van de iPad en Iphone nog niet veel apps waren was ook te wijten aan het gegeven dat er nog niet veel programmeurs waren die stonden te popelen om apps voor een Apple device te schrijven. Ondertussen kan zowat iedere programmeur overweg met de DevKit. Bovendien is het aantal mensen dat voor iOS schrijft gegroeid van een handjevol, naar vele tienduizenden. En als dit het resultaat is na 6 maanden programmeren zegt dat wel iets over de (beperkte) mogelijkheden van dit horloge. Dat er hier zoveel schapen zijn die alles wat Apple uitbrengt als bovennatuurlijk beschouwen, daar kan ik natuurlijk niets aan doen.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Maar is het dan nodig om bij werkelijk elk bericht over de watch te reageren? Prima als je het niets vindt, maar dat hoef je toch niet keer op keer aan iedereen mee te delen?

 • Profielfoto
  polansky

  Vooruit Krijn, ik zal in dit draadje verder mijn mond houden.:cool:(y)

 • Profielfoto
  Ce

  Ik ben het met Polansky eens dat een aantal van deze programma’s er met de haren bijgesleept is. Salestargets inzien/bijhouden, kookprogramma…je bankzaken regelen…in mijn ogen allemaal programma’s die de watch maken tot iets wat ie eigenlijk niet wil zijn en ook niet hoort te zijn…een gadget. Het bestaansrecht van een aantal programma’s is enkel “omdat het kan” en niet omdat het zinvol is. Zinloze apps zul je op elk platform vinden maar in de aanloop naar de release zou ik de programma’s met meer zorg kiezen.

 • Profielfoto
  Wim Van Hemelrijk

  Ik ben blij dat ik niet de enige ben die de Watch totale onzin vindt! Het zal immers nooit meer dan een duur gadget zijn!

 • Profielfoto
  Monsta

  Want een lelijke uitstraling hebben al die Apps toch, erg hoog Bart Smit gehalte. Volledig uit lijn met het frisse iOS7 en de vernieuwde uitstraling van OSX. Voorlopig geen apple watch voor mij.