Apple koopt database-startup voor iCloud

5 reacties

iCloud wordt een steeds belangrijker onder­deel van het Apple-ecosysteem. Nadat Apple eerder een apart kantoor voor de ontwikkeling van iCloud opende, heeft het vandaag een bedrijf dat zich richt op het maken van snelle en onverwoestbare databases gekocht.

De overname van FoundationDB werd tegenover TechCrunch bevestigd. Het is niet bekend hoeveel Apple voor de startup betaald heeft. Waarschijnlijk gaan de mensen achter FoundationDB werken aan het sneller en stabieler maken van iCloud.

FoundationDB is een zogenaamde NoSQL-database die vooral erg snel is. In een blogpost claimde het bedrijf vorig jaar 14.4 miljoen willekeurige schrijf­bewerkingen per seconde uit te kunnen voeren. Geen overbodige luxe met een enorme hoeveelheid iPhone-gebruikers die apps downloaden, foto’s opslaan en backups in iCloud maken.
icloud-login-640

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Brims

  Grappig heeft Apple dan helemaal niets meer met FileMaker. Dat is toch een dochter bedrijf met veel kennis op dat gebied. Of is dit weer van een heel ander kaliber?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Dit is van een heel ander kaliber. Opslaan van heel veel data. Miljarden records, terwijl Filemaker voor consumentengebruik is.

 • Profielfoto
  Henk_R

  sh#t dan hebben al mijn databasefiles 10.000den records te veel. En dan gebruiken we het ook nog zakelijk.

 • Profielfoto
  THX-1138

  Laat Apple eerst maar ’s iCloud zoals ze nu is, stabiel en sneller maken.

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Juist daarom kopen ze deze startup.