Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 19 maart 2015

Apple haalt virusscanners uit App Store

Virusscanners voor iOS kunnen door de ingebouwde sandboxing onmogelijk een hele iPhone of iPad scannen. De werking van deze apps is daarom op zijn minst twijfelachtig te noemen. Speciek voor iOS gemaakt malware is ook vaak weinig succesvol.

Apple heeft besloten virusscanners uit de App Store te verwijderen omdat de apps misleidend zouden zijn. Intego VirusBarrier is een voorbeeld van een app die niet meer beschikbaar is. Het bedrijf claimt op zijn blog dat Apple van plan is alle virusscanners en anti-malware apps uit de App Store te halen.

Ook de apps Anti-Virus Detective en MaxVirus Sheild zijn niet langer te downloaden. Andere apps als Norton Security zijn nog wel beschikbaar, maar doen niet meer dan een back-up van contacten maken en de locatie van je telefoon doorseinen. Functies die al lange tijd in iCloud beschikbaar zijn.

Norton Mobile Security lijkt anti-virus, maar is het niet.

Apple heeft nog geen officiële reactie gegeven, maar het aanpakken van virusscanners is geen onlogische stap. De software kan door sandboxing weinig en geboden extra’s zijn door iCloud vaak overbodig.

Reageer op artikel:
Apple haalt virusscanners uit App Store
Sluiten