Apple haalt concurrerende fitnesstrackers uit de schappen

0 reacties

Met de Apple Watch op komst, moet ruimte gemaakt worden in de Apple Store. Hierdoor zijn fitnesstrackers van Jawbone en Nike Fuelband niet langer te koop in de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag en Haarlem, alsmede in de Online Apple Store.

Nike kondigde eerder al aan te stoppen met het produceren van hardware. Jawbone maakt nog steeds fitnesstrackers, maar de Apple Watch heeft vergelijkbare functies. Daarom wil Apple deze niet langer aanbieden.

In de Nederlandse Online Store is alleen de Jawbone UP MOVE nog te koop. Deze bewegingstracker hangt echter aan je broek en niet om je pols. De sporthorloges van MIO zijn ook nog verkrijgbaar, maar de fabrikant laat aan Re/code weten dat zijn accessoires ook uit de Apple Store zullen verdwijnen.

Eerder werd Fitbit al al door Apple uit de schappen gehaald. Dat had waarschijnlijk als reden dat de fabrikant HealthKit, Apple’s platform voor gezondheidsdata, niet wilde ondersteunen.

Reacties

0 reacties