Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 maart 2015

App Store na 11 uur downtime terug online

Na ruim 11 uur downtime is Apple erin geslaagd de App Stores voor iOS en OS X terug online te brengen. De diensten gingen samen met iCloud en iTunes woensdag­ochtend onverwacht offline door vermoedelijk een interne DNS-storing bij Apple.

De eerste berichten over slecht functionerende online Apple-diensten bereikten de redactie rond 10:00 woensdagochtend. Omstreeks 13:30 uur waren iCloud, iTunes Connect en andere diensten terug online. Rond 22:00 uur functioneerde ook de App Store weer.

Tijdens de storing was het niet mogelijk om apps te installeren of te updaten. Ook het aanschaffen van muziek uit de iTunes Store en boeken uit de iBooks Store was onmogelijk. Als laatste werkte het synchroniseren van muziek met iTunes Match niet en lukte inloggen op Apple ID accountbeheer niet.

Apple heeft in een statement aan CNBC excuses voor de storing aangeboden en meldt dat de oorzaak een interne DNS-storing was. Verdere details zijn nog niet bekend. Opmerkelijk was dat de Apple System Status pas drie uur na de eerste downtime bijgewerkt werd.

Voor nu, downloaden en updaten maar…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
App Store na 11 uur downtime terug online
Sluiten