‘Android Wear werkt straks ook met iOS’

10 reacties

Google wil graag overal zijn, dus ook met Android Wear om je pols als je een iPhone hebt. Volgens onbevestigde informatie van de website iPhon.fr wordt gewerkt aan een special Android Wear-app voor iOS die als brug tussen de platforms moet gaan dienen.

Op deze manier kan een iPhone met een smartwatches uit het Android-kamp gecombineerd worden. Nu kan dat alleen op onofficiële wijze. Google zou de app tijdens Google I/O in mei uit de doeken willen doen, maar wil volgens de Franse bronnen eerst de verkoopcijfers van de Apple Watch afwachten.

Als de Apple Watch een doorslaand succes is, zien we de Android Wear-app mogelijk al eerder. De verkoop van Apple’s smartwatch start in april en tijdens een Special Event op maandag 9 maart worden alle details bekendgemaakt.

Beperkte mogelijkheden

Vooralsnog kunnen smartwatches weinig met iOS, er alleen ondersteuning voor het doorsturen van notificaties via Bluetooth aanwezig. Geavanceerde functies zijn niet toegankelijk voor externe ontwikkelaars en voorbehouden aan de Apple Watch. Android Wear zal in combinatie met iOS waarschijnlijk niet zo functioneel als de Apple Watch worden.

Fabrikanten als Samsung, LG en Motorola maken al Android Wear-horloges. De ronde Moto 360 is waarschijnlijk het bekendst, maar er worden tijdens het Mobile World Congres dat nu in Barcelona plaatsvindt veel nieuwe Android Wear-horloges aangekondigd.
Android Wear Watches-16x9
Vorig jaar zei Google al dat ondersteuning voor iOS binnen Android Wear niet uitgesloten werd. Wellicht komt het er dit jaar alsnog van.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Slimme move maar of het een echte spaak tussen de wielen is voor Apple betwijfel ik.

  Voordeel is wel dat de iOS gebruiker nu voldoende keus heeft op smartwatch gebied dat werkt met iOS. Dat is ooit wel eens anders geweest. Anyway… Ik ben benieuwd waarvoor straks de massa kiest.

  (Er zijn inmiddels genoeg alternatieven op de Apple Watch verkrijgbaar en of aangekondigd als waardig antwoord op de Apple Watch. De smart watches van Huawai en Pebble Time bijvoorbeeld).

 • Profielfoto
  Bman

  Oei! De laatste tijd worden er veel klappen uitgedeeld tegenover Apple in de vorm van concurrerende modellen met dezelfde looks en dit soort fratsen. Nu afwachten of de klappen ook aankomen bij Apple.

 • Profielfoto
  freewel

  Maakt mij niet uit wie een goede smart watch uit brengt, zolang er maar een goede smartwatch uitkomt voor de iphone! Peble is op dit moment gewoon niet goed genoeg

 • Profielfoto
  Edwin

  Zat net te kwijlen naar de Huwai Watch, maar ja geen iOS dacht ik nog…

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat dit voor een heel hoop iOS gebruikers de zaak verandert. Van twee a 3 smart waches geschikt voor iOS naar zowat alles wat beschikbaar is.

  Dus je kan nu naast alleen een gelikt design voor heel veel geld ook nog bewust kiezen voor iets betaalbaarders of iets op basis van specifieke features.

 • Profielfoto
  HELEMAAL_NIKS

  Hoeveel zou zo’n wear gaan kosten???

 • Profielfoto
  Usain

  Android wear OS is gratis voor de fabrikanten die de horloges maken. Er zijn er al verschillende verkrijgbaar.

  Dit is wel een hele mooie:

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  @Jaron Hoste

  De goedkoopste is op dit moment volgens mij de LG G Watch. Die kost zo’n €170. Een Moto 360 (nog steeds de mooiste smartwatch IMO) en de LG G Watch R kosten €250. Van die nieuwe Chinese dingetjes zijn volgens mij nog geen prijzen bekent.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Oei! De laatste tijd worden er veel klappen uitgedeeld tegenover Apple in de vorm van concurrerende modellen…

  .
  Klappen?! Lol.

  Er is geen Smart Watch die ook maar iets significants doet in verkoopaantallen.
  Voorlopig is er niets waar Apple bang voor moet zijn. Aan de andere kant is de kans redelijk groot dat deze markt vanaf april stevig opgeschud gaat worden. Door Apple ja, niet door één van die andere Smart Watch makers.

 • Profielfoto
  Usain

  @KarelWillem hoe weet jij dat nou, ik hoor op dit moment maar enkele die zeker zijn dat ze hem gaan kopen.. Ben je helderziend ofzo..