Adobe gaat paperless met Document Cloud

2 reacties

Adobe gaat een handje helpen met het uitfaseren van papier. Het bedrijf heeft Document Cloud aangekondigd. Een dienst die het beheren, markeren en ondertekenen van documenten op smartphone en tablet moet ver­een­voudigen.

Document Cloud bestaat uit online opslag voor documenten en twee nieuwe apps. De eerste is Acrobat Mobile voor het lezen en bewerken van PDF-documenten. Daarnaast bevat het een OCR-functie. De tweede app Fill and Sign is gemaakt om snel documenten in te vullen en te ondertekenen.

In tegenstelling tot eerdere mobiele Acrobat-software, krijgt Acrobat Mobile veel functies die de desktop-versie ook heeft. Van documenten beheren tot digitaliseren (OCR) en invullen met vooraf aangegeven informatie.

Adobe Document Cloud-16x9
Preview van Acrobat Mobile.

De tweede app, Fill & Sign maakt het invullen en veilig electronisch ondertekenen van documenten gemakkelijker. Documenten en handtekeningen worden door middel van de document cloud automatisch tussen apparaten gesynchroniseerd. Voor bedrijfsmatig gebruik heeft Adobe diverse functies als profielen en rechtenbeheer ingebouwd.

Net als alle clouddiensten is Document Cloud op maandbasis te huren. Een Pro-abonnement met uitgebreide beheerfuncties kost 14,99 dollar per maand. Een standaardabonnement gaat 12,99 dollar per maand kosten.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    aartjan.nl/blog

    gek geworden bij adobe! 150 euro per jaar om een pdf te lezen! compleet gestoord!

  • Profielfoto
    MelvinCornelissen

    Je begrijpt natuurlijk wel dat je niet verplicht bent dat abonnement af te nemen om een PDF te lezen? Net zo goed als dat je nu niet verplicht bent Adobe Acrobat XI te kopen om datzelfde te doen.