Workshops gameontwikkeling en iPhone-fotografie in Apple Store

4 reacties

Bij de Apple Store denk je waarschijnlijk vooral aan het kopen van producten en service bij de genius bar. Er worden ook regelmatig workshops en presentaties gegeven. Apple draait zelf een vast programma met workshops met aanvullend presentaties van experts.

Deze maand staan twee workshops in de Apple Store Amsterdam op het programma. Op 21 februari komt een game­ontwikkelaar vertellen over hoe games voor iOS en Mac anno 2015 gemaakt worden. Op 28 februari komt een vakfotograaf tips en tricks over iPhone-fotografie geven.

21 februari: gameontwikkeling met Aryeh Loeb

game-wide
Aryeh Loeb is producer bij de Nederlandse gamestudio Gamious en vertelt in de Apple Store hoe hij in de game-industrie terecht is gekomen. Dat doet hij aan de hand van games die hij vroeger speelde en de games die hij nu voor iOS ontwikkelt. Ook legt hij uit welke beslissingen Gamious heeft genomen om te blijven doen wat ze het liefst doen: games maken.

28 februari: workshop iPhone-fotografie

iphone-foto-wide
Iedereen maakt graag foto’s met zijn iPhone, maar hoe doe je dat nou beter? Janou Zoet, multimedia journalist en zelfbenoemd iPhone-fotografe, gaat er tijdens een worksop iPhone-fotografie uitgebreid op in. Praktische tips van cameragebruik en compositie tot interessante apps.

Reserveren

De workshops vinden plaats in de Apple Store van Amsterdam op de laatste wee zaterdagen van februari. Reserveren kan via de website van Apple. De evenementenkalender bevindt zich in het midden van de pagina. Een Apple ID is nodig om te reserveren. Plaatsen zijn beperkt.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Johnyw

  Tot nader order is een iphone GEEN fototoestel…

 • Profielfoto
  polansky

  Dat is het wel, er zit immers een camera in en daarmee kun je foto’s maken.
  Of je die camera serieus moet nemen is een ander verhaal.

  Maar uiteindelijk gaat het om die persoon achter die camera. Als die een beetje kijk heeft op compositie, of weet hoe hij een beeldverhaal kan maken is zelfs een iPhone niet eens zo’n heel gek fototoestel.

  Uiteindelijk is de beste camera de camera die je op dat moment bij je hebt en waar de fotograaf zijn voorkeur aan geeft.

 • Profielfoto
  defores

  Ik vind van niet een camera is zoveel meer dan een een body en lens het is een vak en kunst apart.

  Net als dat een Apple systeem meer is dan slecht een kast met wat hardware en software erop ook een vak apart.

 • Profielfoto
  Melle

  Tot nader orde is een iPhone absoluut wel een fototoestel. Gek dat je dat zou ontkennen. Maar vermoedelijk bedoel je dat je het maar een waardeloos fototoestel vindt… Maar ook dat wil ik zwaar tegenspreken… De iPhone is een enorm waardevol fototoestel. Ik denk zelf de beste point en shoot binnen zijn grootte en gewichtsklasse. Heeft alvast mijn Canon s110 volledig overbodig gemaakt. Een iPhone en een Nikon d750, meer heeft een mens niet nodig tegenwoordig!