WhatsApp Web voor iPhone in de maak

15 reacties

Na de introductie van de langverwachte web-versie van WhatsApp volgde een teleurstelling voor veel iPhone-gebruikers. Door technische beperkingen kan WhatsApp Web nog niet op de iPhone gebruikt worden. Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in.

Duitse vertalers van WhatsApp hebben ontdekt dat in taal­bestanden voor de volgende update van WhatsApp zinnen aanwezig zijn die wijzen op WhatsApp Web voor iOS. Het werkt net als bij andere toestellen met het scannen van een QR-code.

In de te vertalen bestanden is onder andere een zin te lezen die iOS-gebruikers instrueert een QR-code te scannen en web.whatsapp.com te bezoeken. Op Android, BlackBerry, Windows Phone en zelfs oude Nokia’s werkt WhatsApp Web al op deze manier.
whatsapp-web-inlog
Eerder waren er geruchten over een alternatieve web-versie van WhatsApp Web voor iPhone-gebruikers. Deze zou via FaceBook werken omdat benodigde gegevens door sandboxing van iOS niet direct opgehaald zouden kunnen worden. Dit lijkt nu toch niet het geval te zijn.

WhatsApp Web werkt momenteel alleen in Google Chrome en er is nog geen informatie over ondersteuning van andere browsers zoals Safari.

Reacties

15 reacties
 • Profielfoto
  Antaeus

  WhatsApp? Je gebruikt toch gewoon Telegram?

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Ik niet, en Telegram komt er niet op ook. Ik wil niet weer zo’n versplintering als er zo’n 10 jaar geleden was. Enkele vrienden op MSN, anderen weer op Jabber, sommigen hadden AIM, en dan was er die ene vervelende persoon met Yahoo! Messenger…;!

  Zolang het gros van de mensen waarmee ik ‘chat’ Whatsapp hebben zal ik Whatsapp blijven gebruiken. Voor zij die iMessage willen gebruiken sta ik nog wel open.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Idd, niet zelf denken gewoon lekker de meute volgen.

 • Profielfoto
  fixer

  Dit is gewoon al mogelijk met de Whatsapp Web Enabler. Gebruik het zelf ook en het werkt prima. Zie: http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/2wnrlc/releasewhatsapp_web_enabler/

 • Profielfoto
  SvS

  Maak nou maar niet lastig en bouw gewoon een standalone APP !!! Dat geneuzel met QR code…

 • Profielfoto
  Waffle ಠ_ಠ

  Idd, niet zelf denken gewoon lekker de meute volgen.

  Doe ik ook niet. Maar zolang de meute steevast bij Whatsapp blijft is er voor mij geen reden om voor 1 à 2 personen Telegram te nemen. Verder biedt het mij niets wat ik niet met Hangouts, Path Talk, Whatsapp, Facebook Messenger of iMessage kan. Er zijn tig van die messaging apps, en Telegram is in mijn vriendengroep nét een van de minder populaire opties. Voor mij dus geen enkele reden om het wél te nemen en die gebruikersgroepen nóg verder te versplinteren.

 • Profielfoto
  TRML

  Ik weet het niet hoor, maar waarom zou ik WhatsApp in een webbrowser op de iPhone willen, kan iemand mij dat even uitleggen ?
  Op een Mac of PC kan ik me nog wel voorstellen maar in een webbrowser op de iPhone…..

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Goedemorgen.

  Volgens anderen heb ik begrepen dat er geen zwaardere ‘beperkingen’ in iOS zitten dan in andere OS’sen.
  Facebook (waar Whatsapp van is) is alleen schijnbaar een beetje iPhone-gefrustreerd omdat de Facebook-app het meest op een iPhone wordt gebruikt terwijl de Facebook Messenger-adoptie relatief het traagst verloopt.

  Door met Whatsapp web te wachten hopen ze dat Messenger eerst meer gebruikt gaat worden.

 • Profielfoto
  maconly

  Die sukkelberg loopt aardig ver achter ,met telegram lukt dit al jaren ook mn imac doet mee .

  Op mn werk is telegram al onmisbaar drag n drop werkt perfect dat whatsapp is zo achterhaald

 • Profielfoto
  SvS

  TRML, je begrijpt het verkeerd, om WA for web te kunnen gebruiken (op je Mac!), heb je je iPhone nodig om te kunnen inloggen. Elke keer weer.

  Sunkeeper&maconly 1+

 • Profielfoto
  jochems

  Wat een heikneuters die dit systeem bedacht hebben. Zonde dat er toch nog zoveel koppige schaapjes zijn die niet open staan voor iets beters – lees Telegram – Zet het op z’n minst op je telefoon naast alle andere miljoenmiljard nutteloze apps, dan kunnen de mensen die wel willen je iig daarmee bereiken. Het gaat dan vanzelf groeien.

  Overigens gaat het mij totaal niet om veiligheid / privacy dat bij de een wel of niet beter is. Het gaat mij om het gebruiksgemak. Ik werk vrijwel de hele dag op de computer, dan is het verrekte handig dat ik niet 40x per dag op m’n telefoon hoef te kijken en antwoorden.

  Overigens gaat je telefoonbatterij dan ook stukken langer mee.

 • Profielfoto
  Koning Frank

  Idd, niet zelf denken gewoon lekker de meute volgen.

  Maar zolang de meute steevast bij Whatsapp blijft is er voor mij geen reden om voor 1 à 2 personen Telegram te nemen. .

  Dat is dus een self-fulfilling prophecy.

 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Gewoon lekker Telegram gebruiken. Zij hebben tenslotte al een app voor Mac, iOS en andere platformen!

 • Profielfoto
  Stanniieeee

  Ben het helemaal met je eens jochem.oldemans

 • Profielfoto
  sybian

  @fixer – Zover ik het begrijp kan die Whatsapp Web Enabler slechts uitgevoerd worden op jailbroken iPhones…