Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 25 februari 2015

WhatsApp Web voor iPhone in de maak

Na de introductie van de langverwachte web-versie van WhatsApp volgde een teleurstelling voor veel iPhone-gebruikers. Door technische beperkingen kan WhatsApp Web nog niet op de iPhone gebruikt worden. Daar komt binnenkort waarschijnlijk verandering in.

Duitse vertalers van WhatsApp hebben ontdekt dat in taal­bestanden voor de volgende update van WhatsApp zinnen aanwezig zijn die wijzen op WhatsApp Web voor iOS. Het werkt net als bij andere toestellen met het scannen van een QR-code.

In de te vertalen bestanden is onder andere een zin te lezen die iOS-gebruikers instrueert een QR-code te scannen en web.whatsapp.com te bezoeken. Op Android, BlackBerry, Windows Phone en zelfs oude Nokia’s werkt WhatsApp Web al op deze manier.

Eerder waren er geruchten over een alternatieve web-versie van WhatsApp Web voor iPhone-gebruikers. Deze zou via FaceBook werken omdat benodigde gegevens door sandboxing van iOS niet direct opgehaald zouden kunnen worden. Dit lijkt nu toch niet het geval te zijn.

WhatsApp Web werkt momenteel alleen in Google Chrome en er is nog geen informatie over ondersteuning van andere browsers zoals Safari.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
WhatsApp Web voor iPhone in de maak
Sluiten